Max Verstappen en Carlos Sainz Jr. in een huurkart

Max & Carlos

Max & Carlos

Donderdag vond in Madrid het inmiddels traditionele kartevenement van CEPSA plaats, waarbij de door de Spaanse oliemaatschappij gesponsorde atleten tegen elkaar raceten. De beroepscoureurs werden daarbij gekoppeld aan journalisten. Max Verstappen en Carlos Sainz namen het als Scuderia Toro Rosso Formule 1-piloten op tegen de teams van Antonio Albacete uit het FIA European Truck Racing Championship en Maikel Melero en Dany Torres uit het Freestyle Motorcross.

De derde “Gran Premio Karting CEPSA” op het zonnige maar koude circuit Angel Burgueño werd door het team van Dany Torres gewonnen. De tweede plaats ging naar Carlos Sainz, die zijn Toro Rosso-teamgenoot dus versloeg. Een eervolle vermelding voor Max was er echter weldegelijk. In de kwalificatie eerder op de dag had de Nederlander namelijk pole positie voor zichzelf en zijn team opgeëist.

In de één uur durende endurance race ging Max aan de leiding, toen zijn kart er vlak voor het einde plotsklaps mee ophield. Een defecte motor deed niet alleen een voorsprong van acht seconden maar tevens de kans op de overwinning in rook opgaan. Toch wist Max zich nog vanaf de zesde plek naar de derde plaats op te werken.

In de uiteindelijke klassering van de teams die ieder uit zes personen bestonden, eindigde “team Verstappen” als vierde, vanwege de gecombineerde resultaten van de drie karts die het team bestierde.

De snelste raceronde kwam wel op naam van Max, die de Spanjaarden toonde waarom hij tweevoudig Europees en wereldkampioen karten 2013 is geworden.

“He’s a beast”, was na afloop het commentaar van de Autosport-verslaggever die de kart met Max deelde.

Hieronder een video met enkele hoogtepunten van het CEPSA kartevenement:

bron: verstappen.nl

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.