24h Leipzig 2015

De 24 uur van Leipzig is een van de grootste en bekendste etmaalraces in Duitsland.
De race was dit jaar aan de 10e editie toe, en werd verreden op 24 en 25 januari, van ‘s middags tot ‘s middags, in het SAX Racing center. De wedstrijd was volzet met 20 teams, en er werd gebruik gemaakt van een nieuwe vloot Sodi RX8 karts.

Weitracon wint 24h Leipzig

Weitracon wint 24h Leipzig

Op P1 vonden we het eerste team van Weitracon terug, met als piloten onder andere Johannes Neuhauser, Dennis Holler, Markuc Haimbuchner, Lukas Hackensellner, etc. Zij legden een totaal van 1616 rondes af op 24 uur. Ze namen ‘s nachts de leiding over van Lap`s KC, nadat zij met een lege naftetank te kampen hadden, wat hen waarschijnlijk de overwinning gekost heeft.
Weitracon kwam opnieuw met 2 teams aan de start, en na vorig jaar vierde te zijn geworden wisten ze dus nu met de overwinning te gaan lopen!

De tweede plaats, op net geen 3 rondes achterstand, het team van Lap`s Kartcenter Grimma, met aan het stuur onder meer Denny Görsdorf, Tobias Ossman, Andy Koppla, Marcel Schlenke en Patrick Thiele.

Het derde podiumplekje was voor MDS Racing, met Maximilian Barth, Daniel Hehl, Luka Kamali, Mario Seidler ea.

Maximilian Barth ging met de snelste rondetijd van 51.482 lopen.

Zie hieronder het volledige resultaat:

result 24h Leipzig 2015

result 24h Leipzig 2015

Het team van Eupen (Red Lions Eupen) finishte op een 7e plaats, op net geen 12 rondes achterstand. Piloten hier waren onder andere Marcus Höfer, Marc Schings, Kevin Caprasse, Branko Papez.
Nog een waarschijnlijk-niet-volledig-onbekende was Maximilian Beer, die in een minder sterk team reed; Macom Racing Team.

Verdere info op de (Duitstalige) site: 24h-leipzig.de.

 

*UPDATE*

Nog een filmpje van het team Red Lions Eupen:

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.