24h Essen (DE)

Daytona Kartbahn - logo

Daytona Kartbahn – logo

Het Daytona-Scharmüller Racing Team (DSRT) heeft de 24u van Essen gewonnen.
Traditiegetrouw hadden ze in Essen weer beide indoorpistes aan elkaar verbonden, met ook het stukje outdoor er bij. Dit zorgde voor rondetijden van net geen 2 minuten, een super piste dus, en een pak langer dan gelijk waar anders.

De race werd in 3 klasses opgedeeld.
In de eerste klasse kon het team vol toppers (Maximilian Beer, Sebastian Papke, …) 24 uur lang strijden met het team bestaande uit de snelste thuisrijders; Streetfighter RT. Het verschil tussen beide teams heavy hitters bleef de hele tijd miniem, en was na 23u wedstrijd zelf nog steeds minder dan 10 seconden. Uiteindelijk trok DSRT aan het langste eind en wonnen ze de wedstrijd met 34 seconden (amper meer dan een kwart ronde) voor op Streetfighter! Even regende het zelf, maar ook een natte piste kon geen roet in het eten gooien bij de frontrunners.
Op de derde plek (2 rondes achter de winnaars) eindigde WLEN next Generation, ook geen onbekenden in het wereldje (Giovanni Nigliazzo, Felix Weber, Marcel Schlenker, Maximilian Barth, Walter Dschuliän (Uwe Süttner moest afzeggen)), met kort daarachter al het fun-team van Streetfighter!

Jammer genoeg weinig (geen) Belgen of Nederlanders aan de start dit jaar, al is dat in het verleden al anders geweest. Misschien volgend jaar opnieuw? 🙂

Eindresultaat:

24h Essen 2015 - results

24h Essen 2015 – results

Podium:

24h Essen 2015 - podium

24h Essen 2015 – podium

Foto’s onder andere hier.

DSRT won eerder dit jaar ook al de 24h in Limburg.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.