Camponeschi, Hiltebrand en Garcia zegevieren in Zuera

Flavio Camponeshi (KZ) en Pedro Hiltebrand (KZ2) hebben de tweede ronde van het Europees kampioenschap in de KZ schakelklassen gewonnen. Na een spannende finaledag, die in hele mooie omstandigheden werd afgewerkt is het nu uitkijken naar de laatste ronde van dit EK, begin juli in Genk! In de Academy Trophy was het de Spaanse Maria Garcia die haar tegenstanders het nakijken gaf!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto’s: Press.net

Celenta Francesco won na een sterk begin van het EK de prefinale zondag morgen. Pedro Hiltebrand werd derde maar sloeg in de finale toe en pakt zo de winst voor Joel Johansson en Paolo Besancenez. Marijn Kremers stond er prima voor maar eindigde de prefinale pas als 20e. Stan Pex zou hierin zestiende worden. In de finale kwam Kremers nog naar voren maar finishte net buiten de top tien op P11. Stan Pex haalde het einde helaas niet.

Marco Ardigo had de beste kansen richting de finale dag en startte de prefinale vanaf de pole. Hij moest wel afrekenen met Flavio Camponeshi die de prefinale won voor Ardigo en Anthony Abasse.
In de finale ging Ardigo al vroeg weer voorbij aan Camponeshi maar die kwam even later weer voorbij aan zijn teammaat en won de finale. Ardigo werd tweede, Jordan Lennox derde. Jorrit Pex werd zevende, Jonathan Thonon dertiende, Bas Lammers vijftiende en Rick Dreezen achttiende. Menno Paauwe haalde het einde jammergenoeg niet.

In het vijftig koppige Academy veld won Alfie Brown de prefinale voor Xavier Lloveras en Marta Garcia. Ugo de Wilde werd heel knap achtste, Dylan Buys veertiende en Glenn van Berlo zeventiende. Michelangelo Amendola kende een veel minder goede prefinale en werd pas 31e. In de finale werd Amendola als 29e geklasseerd na een tijdstraf. Erg jammer want Amendola wist op te rukken tot P12 en toonde nog maar eens zijn snelheid, op naar Genk voor zijn thuis race! Glenn Van Berlo verging het een pak beter. De Nederlander werd heel mooi negende na racewinnares Marta Garcia, Alfie Brown en Zakhar Slutskiy. Ook Dylan Buys presteerde heel goed met een veertiende plek. Ugo de Wilde kende wat pech en werd 24e!

bron: autosport.nl

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.