Sodi World Championship World Finals!

swsfinals2015_afficheMeer dan 250 piloten van 20 verschillende landen waren vorig weekend (5-6 juni) te gast op het circuit van Racing Kart de Cormeilles (RKC) voor de 6e editie van de SWS World Finals. Gedurende het hele seizoen 2014 hebben al deze piloten zichzelf bewezen in tientallen races om zich naar boven te werken in de nationale SWS ranking.

Het SWS kampioenschap is onderverdeeld in 3 subcategorieën:

• Junior Cup: 40 juniors tussen de 11 en 14 jaar streden in 5 sprint races en een grote finale voor de felbegeerde titel van Sodi world champion.
  • Sprint Cup: 80 piloten vanaf 15 jaar werden in deze algemene klasse geklasseerd.
  • Endurance Cup: Het grote teamkampioenschap voor piloten vanaf 15 jaar die het hele jaar ijzersterke resultaten konden noteren. Er waren maar liefst 40 teams aanwezig.

Elke categorie had hun eigen specifieke karts.

De juniors reden met de nieuwe Sori LR5 karts met een Honda 200cc motor. De endurance klasse reed hun 12 uurs race met de nieuwe Sodi RT8 karts met een Honda 270cc motor en in de sprint klasse werd er gereden met de nieuwe GTR 270cc karts op het kleine circuit, en met de krachtigere RX250 (watergekoeld) op het grote circuit.

De infrastructuur te RKC bood genoeg luxe en plaats om al deze piloten tevreden te stellen. Voor de endurance-rijders werd er per pitbox een timingscherm voorzien. Een lounge area die goed overzicht bood over het grote circuit en een grote tribune naast het kleine circuit.
Er werd ook een grote tent voorzien als restaurant en ruimte genoeg op het zonneterras om van het weer en het weekend te genieten.

SWS Finals 2015 - endurance - podium

SWS Finals 2015 – endurance – podium

In elke categorie werd er heftig gestreden om de titel. Na de 12 uurs race werd de top 3 zelfs binnen dezelfde ronde afgevlagd met CG Racing Pro van Dubai op P3, Modave Racing PPS uit België op P2 met amper 15 seconden achterstand op Pastina Vaneto Corse vanuit Italië die zich kampioen konden kronen.

SWS Finals 2015 - juniors

SWS Finals 2015 – juniors

Bij de Juniors was het verschil maar een 40 punten tussen de top 3 met op 3 Goville Remy (Frankrijk) op 2 Hahn Felix (Duitsland, maar gestuurd door het Belgische Eupen) en op 1 die net zoals Felix H zéér sterke races heeft gereden, Luff Matthew (Groot-Brittannië). De top 2 stak er hier misschien wel wat bovenuit.

SWS Finals 2015 - Kevin Caprasse

SWS Finals 2015 – Kevin Caprasse

De Sprint klasse werd gedomineerd door Caprasse Kevin (België) die de eerste 4 races met gemak won, een minder kartje had tijdens race 5, en een mooie 2e plaats kon bemachtigen in de laatste bocht van de World Masters race. Uiteindelijk had hij met 711.25 punten een voorsprong van 50 punten op de thuispiloot Azzopardi Julien (Frankrijk), die de 2e trede van het podium bezette en die op zijn beurt 40 punten voorsprong had op Vanbrabant Mathy (België) die toch wat pech heeft gehad tijdens de eerste race en mindere karts tijdens de andere races, maar toch nog mooi de derde plaats kon veroveren.

Al bij al was het een kampioenschap op hoog niveau in alle klasses! We zijn benieuwd waar het Sodi World Championship volgend jaar zal doorgaan, en wie de titel dan mee naar huis mag nemen.

De organisatie en omkadering was in elk geval in orde, met een heel goede live timing en zelf live stream met commentator zodat iedereen van thuis uit ook perfect kon volgen.

Nogmaals proficiat aan winnaars Luff, Caprasse en Pastina Vaneto Corse!