Vakantiesfeer voor de Belgian ASAF Karting Series

Persbericht:

Na zijn lancering met de Trophée du Printemps, midden maart in Mariembourg, beleeft de Belgian Asaf Karting Series dit week-end zijn tweede en voorlaatste rendez-vous in het noorden van Frankrijk, op de piste van Douvrin. Het wordt dus een verplaatsing naar het buitenland voor de enige zomerse afspraak van de competitie, die zeker wel een vakantiesfeertje zal krijgen, en vooral dan als de zon op de afspraak moest zijn.

Het is al drie maanden geleden dat de Belgian ASAF Karting Series hun seizoen 2015 lieten debuteren. En hoewel bepaalde rijders ondertussen de gelegenheid hadden om op internationaal of nationaal niveau te rijden, voor anderen was het lang wachten. Zij tellen echt de dagen af tot ze naar Douvrin kunnen gaan voor deze Trophée des Vacances, de tweede afspraak van het kampioenschap. Dit circuit wordt al jaren niet meer bezocht door de ASAF en zou dus meerdere verrassingen kunnen opleveren. Zal de hiërarchie door elkaar worden gehaald? Antwoord op zondag als alle categorieën hun twee races afwerken. De eerste van in totaal 14 starts wordt gegeven om 11u10.

X30 Senior: Potty en Battryn staan tegenover elkaar

Met een kleine dertigtal inschrijvingen wordt de categorie X30 Senior (vanaf 15 jaar) nog maar eens de reeks die aandachtig zal worden gevolgd op het circuit van Douvrin. Midden maart maakte Marnik Battryn indruk toen hij de eerste manche won en in de tweede manche eindigde in het zog van de grote favoriet van dit seizoen: Maxime Potty. Vandaar dat beide jonge rijders op een compleet gelijke basis vertrekken in deze Trophée des Vacances. Maar mogelijke scheidsrechters in hun gevecht zijn er voldoende…Matteo Raspatelli ligt in hinderlaag in het kampioenschap, net zoals Lennert Van Bogaert. Andere rijders kenden pech of liepen achterstand op tijdens het openingsweekend. William Godefroid, Maxime Drion, Dimitri Thriskos, Anthony Lambert of de Fransen Corentin Collignon en Clément Riquet zullen ook hun zegje hebben. Des te beter voor het spektakel!

X30 Junior: zal Bernard bevestigen?

Bij zijn eerste wedstrijd in de X30 Junior (13-16 jaar) maakte Léo Bernard indruk op de kenners door beide manches te winnen tijdens de Trophée du Printemps. Maar de tegenstanders zijn niet bepaald van plan om de rijder uit Fesles de vrije baan te gunnen! Kenny Roosens, de huidige leider van het Europese kampioenschap in de KF-Junior, lijkt het best geplaatst om hem de weg naar de titel te versperren. Maar opletten ook voor de jonge Ugo de Wilde, momenteel derde in het kampioenschap. De deelname van Raphaël Baertsoen is nog niet bevestigd maar Anthony Moonen zal wel van de partij zijn en hij wil bewijzen dat zijn voorlopige top-5 positie niet toevallig is. Na een moeilijk seizoensbegin moeten Martin Hébette en Antonio Iapaolo zich herpakken terwijl de Fransen Xavier Dias en Franck Chappard zich willen laten opmerken tijdens deze verplaatsing op eigen bodem.

X30 Cadet: een open debat

De eerste wedstrijd van de Belgian ASAF Karting Series toonde een prachtig gevecht om de titel binnen de X30 Cadet (11-13 jaar). Zij aan zij in de voorlopige tussenstand staan Keziah Manguette, Elie Goldstein en Antoine Potty. Ze zullen opnieuw het spektakel en de spanning verzekeren in Douvrin. Maar deze drie ervaren rijders moeten wel uitkijken voor zij die van de categorie Mini zijn overgekomen. De kampioen en de vice-kampioen bij de 8 tot 11-jarigen vorig seizoen, Arthur Ronvaux en Valon Janssen, worden steeds sterker in de hogere klasse en azen nu op de overwinning. Opletten ook trouwens voor Sasha Knaepen en Evan Becerra.

Mini: duel in het vooruitzicht

We zouden ook een mooie strijd te zien kunnen krijgen in de categorie Mini (8-11 jaar) met het vervolg van het duel tussen Noah Maton en Johan Sinty. Beiden hebben hun troeven uit te spelen en – behoudens verrassing – zal het ook tussen hen gaan wat betreft de titelstrijd. De afspraak in Douvrin, die de helft van het seizoen zal overschrijden, is dus uitermate belangrijk. Tegenover het voorgaande duo staan enkele rijders die hopen zich te kunnen mengen in de strijd om de overwinning. We denken dan vooral aan Darek Egyed, Loris Randazzo, Behhan Danhier of Alessandro Tudisca, allen jongeren die al minstens een jaar aan ervaring kunnen voorleggen. En de anderen, die zetten hun leertijd verder!

X30 Master: er is nog niets gedaan

In Mariembourg, midden maart, waren het twee Franse rijders die de categorie X30 Master (ouder dan 25 jaar of zwaarder dan 80 kg) hadden overheerst. Maar tenzij ze zich op de allerlaatste moment inschrijven, zullen Nicolas Duchateau en Wilfried Lecarpentier het deze keer aan de Belgen overlaten om onder elkaar strijd te voeren. In het kampioenschap scheidt voorlopig slechts één punt Gilles Smits, Julien De Bolle en Pierre-Yves Corthals. Voor hen zal het lijken alsof ze van nul af aan, terug beginnen. Iets verder achter hen volgt Luc Lefevre, die zeker wel de snelheid heeft om zich in de strijd om de leiding te komen mengen, en het zou ons niet verbazen moest de categorie X30 Master felbevochten races afleveren!

X30 Shifter: Cypers onder druk

Thomas Cypers was al kampioen in 2013 in de X30 Shifter (karts met versnellingsbak en een eenheidsmotor) en komt naar de Trophée des Vacances als de leider in het kampioenschap. Maar de Luikenaar weet dat het een lastige klus wordt! Antwerpenaar Jentsen Adriaenssens bevestigde in Mariembourg dat hij deze winter veel vooruitgang boekte en toonde zich net als Rémi Theunissen op de voorste posten. Maar de dreiging kan ook komen van Olivier Palmaers, de nieuweling in de categorie die steeds beter presteert. Corentin Grégoire en Frédéric Op de Beeck raakten wat achterop tijdens de eerste meeting maar zijn wel twee ernstige uitdagers.

EERP 250: Schmidt als favoriet

Met de grote rotatiemotoren is de klasse EERP 250 traditioneel de klasse voorbehouden aan de gentlemen-drivers. Onder hen vinden we de voormalige dubbelkampioen Steve Schmidt, die in Mariembourg met kop en schouders het weekend domineerde. Als hij er in slaagt om dit opnieuw te doen tijdens de Trophée des Vacances dan zet hij een grote stap in de richting van de titel. Maar zijn tegenstanders hebben dat zo niet begrepen uiteraard! Met Michel Hallot, regerende kampioen Steve Clément, Julien Terwagne, Mehdy Rossignol, de Fransman Cédric Mathelin en Jean-Pierre Clément (de vader van Steve), ontbreekt het niet aan tegenstanders… Maar voorop staat er slechts één doelstelling: plezier voor alles!

Kalender Belgian ASAF Karting Series

15 maart: Mariembourg
28 juni: Douvrin (FR)
25 oktober: Mariembourg

Persmededeling zonder reglementaire waarde
Bijkomende inlichtingen en uitslagen op www.kpevent.net
Rechtenvrije foto’s (enkel voor de pers): Kart’im

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.