24h Köln 2016

Afgelopen weekend vond de 18e editie van de 24u race in Kart Centre Cologne plaats, één van de oudste etmaalraces die er zijn in het huurkarten.
Het Duitse Keulen ligt niet zo ver van de Belgische grens.

Christian Vietoris

Christian Vietoris

Traditiegetrouw zijn er ook enkele BV’s en sportpersoonlijkheden die meedoen. De gekendste naam dit jaar ongetwijfeld Christian Vietoris, actief in de DTM.

Een deel van hen kunnen deelnemen aan een “VIP Race”, een korte wedstrijd over 35 rondjes, waar heel wat spektakel rond gemaakt wordt.

Het hoofdevenement telde dit jaar 12 teams, de meeste bestaand uit 8 piloten of meer. (Maar liefst 104 piloten in totaal!)
Ook de publieke belangstelling was heel groot voor deze race.
Voor het event werd bovendien een nieuwe vloot karts aangekocht.

Favorieten onder andere teams zoals AVIA Racing en Griesemann Group, beiden al terug te vinden op het podium vorig jaar.

Voor ons publiek zal het meest verrassende feit misschien wel zijn dat de rondjes slechts om en bij de 25 seconden zijn. Dit lijkt heel kort voor een 24u-race, maar geeft ongetwijfeld ook een extra dimensie de uitdaging.

24hkoeln16_88Na 24u racen was het team Griesemann-Gruppe.de dat duidelijk met de overwinning ging lopen. Het team uit Wesseling (ten zuiden van Keulen) maakte hiermee bij hun 9e deelname een eind aan de winning streak van team All Stars Team Urbat (met onder meer Vietoris en nog enkele grote namen uit de GT-racerij) dat de afgelopen 4 edities wist te winnen.
Plaatsen 2 en 3 gingen naar AVIA Racing en Miss Blitz Team Urbat.

All Stars Team Urbat had de pole position gepakt en kon die aanvankelijk ook behouden, maar enkele technische problemen tijdens de nacht zorgden toch voor een terugval. Ze werden uiteindelijk 4e, maar reden wel de snelste rondetijd (en tevens nieuw ronderecord sinds 2011; 25.230).

Het was team AVIA Racing die het meest op de overwinning uit leek te zijn, en beter wou doen dan hun 2e plaats vorig jaar. Problemen met de remmen zorgden echter in het begin van de race al voor kostbaar tijdverlies, wat ze nadien niet meer te boven kwamen. Na een heel sterke comeback race eindigden ze op de 2e plek.

Miss Blitz Team Urbat maakte een sterk debuut en haalde bij hun eerste deelname meteen het podium.

Meer info (in het Duits) oa. op 24h.kartcenter-cologne.de.

Nog een filmpje:

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.