DWT wint 4e editie 6u nightrace te First Kart ‘Inn

6u night race FKI 2016 - flyer

6u night race FKI 2016 – flyer

Afgelopen weekend zakte de kartwereld naar jaarlijkste gewoonte terug af naar First Kart ‘Inn voor de 4e editie van de 6 uur nachtrace. Reeds enkele weken ervoor was de koers volzet en de line-up beloofde alvast een spannende race op hoog niveau.

Organisatie was zoals vorige jaren in handen van Ward Maenhout, lid van Traxxis. Het betrof een 6u race met 5 kartwissels en 3 pilotenwissels. 4 uur op 80 kg, 2 uur op 90 kg. 30 minuten training/qualify voorafgaand aan de race.

De volledige line-up voor de editie dit jaar zag er als volgt uit (op een 2-tal last-minute wijzigingen na):

FKI 616 Line-up

FKI 616 Line-up

Favorieten voor de overwinning waren vast en zeker teams zoals DWT, CU@Traxxis (winnaars van vorig jaar), Bluestar ft. fjo (twee (ex-)wereldkampioenen in team), Stop & Go Racing en AG Metal. Ook enkele andere sterke teams konden eventueel voor de verrassing zorgen.

Na een half uur kwalificatie mocht Filipe Vieira op pole starten voor DWT. Dieter Nielandt sloot aan op P2 voor Traxxis Baldie (die rondetijd was gereden door Philippe Kerssebeeck in de qualify). 3e op de grid was Mathias Grooten die voor Bluestar ft. fjo de start nam.

Tijdens de trainingen en ook nog in het begin van de race was er hier en daar een kart die met een platte band te kampen had. Er lag nog wat vuil op het buitenterrein, oorzaak bij de buurman.

De wedstrijd verliep vrij vlot, en de gevestigde waarden kwamen stilaan maar zeker boven drijven.

Na zo’n 5,5 uur wedstrijd gaat het laatste half uur in. DWT rijdt op P1 met in hun bumper CU@Traxxis op P2. Filipe verdedigde zijn positie sterk, Cédric Wauters volgt heel sportief en probeert ruimte te vinden. Door het tijdverlies kan P3, AG Metal nog aansluiten, maar die moeten hun plek alsnog afgeven aan The Dutch Value die ook was komen aansluiten in het treintje. Ook P5, Bluestar ft. fjo komt aansluiten maar deze kunnen niet meer profiteren van de situatie. Het publiek werd op de wenken bediend en keek een half uur lang nagelbijtend toe tot eindelijk de verlossende finishvlag viel. DWT wint, meteen gevolgd door CU@Traxxis en daarna The Dutch Value. AG Metal en Bluestar ft. fjo volgen respectievelijk op P4 en P5.

DWT pakt de overwinning

DWT pakt de overwinning

Uitslag na 6h wedstrijd

Uitslag na 6h wedstrijd

Podium FKI NR 616

Podium FKI NR 616

Foto’s danzij Paul De Winter terug te vinden op Facebook (via de FKI 616 NR pagina). Nog andere hier.
Voor verslagen etc. verwijzen we naar het Kartzone.be forum.

Tot slot nog een eervolle vermelding voor Esmée de Vilder die de 6u race volledig alleen uitreed. Ze finishte uiteindelijk op een verdienstelijke 14e plek.

Volgend jaar zijn we aan de 5e editie toe van de nachtrace, benieuwd wat de organisatie dan in petto heeft!

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.