Dutch Open Kartchallenge 2016

DOK logoDe Dutch Open Kartchallenge is de 3e KWC-qualifier van het jaar. Het Nederlandse kampioenschap vindt plaats te Kart Centre Roosendaal, onder organisatie van Corné Snoep.

Bepaalde piloten zeiden vooraf dat ze zouden meedoen, maar haakten op het laatste moment toch nog af. Desondanks toch een mooi deelnemersveld, met algemeen ook iets meer deelnemers dan in 2015!

Onder de deelnemers vooral Nederlanders natuurlijk, waaronder het grootste deel thuisrijders. Bij de buitenlanders vonden we terug Polen terug, Belgen, en een enkele Engelsman en Fransman.

Er werd net zoals vorig jaar in 4 verschillende klasses deelgenomen aan de competitie: kids (de kleintjes), junioren (-18 jaar, 75 kg), senioren (+18 jaar, 90 kg), en heavyweights (105 kg).
In de seniorenklasse werd ook nog een aparte onderverdeling gemaakt voor de dames.

De winnaars bij de junioren en de senioren kregen als prijs een gratis entry voor het KWC 2016 (in Italië eind juli 2016).

Het verhaal was bijna exact hetzelfde als vorig jaar, met dezelfde protagonisten 🙂

Bij de senioren lag er geen maat op Ruben Boutens, die na de Britse qualifier hier dus reeds z’n 2e titel (en bijhorende) ticket op zak wist te steken 🙂 Achter hem zat het vrij dicht bijeen, en waren het vooral Mike Bartelen, Mats de Jong, Selina Balneger en Mellanie Motz die vochten voor de overige podiumplaatsen. Ook Danny van Domburgh en Guido Van den Heiligenberg lieten hun snelheid zien.
Grootste afwezige van vorig jaar; Stanley Geilings. Ook jammer dat enkele andere snelle piloten zoals Patrick Bakker, Mathias Grooten, Marcel Kouijzer, Melvin Benders, … er niet bij waren.

Voor de finale reed iedereen een hotlap met dezelfde kart, in omgekeerde volgorde van het klassement. Daarna werden de karts willekeurig toegewezen, waarin de karts voor de top 9 het meest gelijkwaardig waren, en er bij de laatste 4 karts twee goede en twee mindere zaten.

DOK 2016 - resultaat hotlap qualify finale algemeen

DOK 2016 – resultaat hotlap qualify finale algemeen

De finale leverde extra punten op die toegevoegd werden aan het reeds gesprokkelde aantal van elke piloot, en de piloot met het meeste punten kon zich kampioen noemen.
Hieronder het resultaat van de finale (30 minuten, met 2 pitstops):

DOK 2016 - resultaat finale algemeen

DOK 2016 – resultaat finale algemeen

Uiteindelijk podium algemene klasse:

DOK 2016 - podium algemeen

DOK 2016 – podium algemeen

DOK 2016 - podium dames

DOK 2016 – podium dames

De subklasse voor de dames werd uiteindelijk gewonnen door Selina Balneger, opnieuw met een heel klein verschil tov. Mellanie Motz. Zij lijken al jaren aan elkaar gewaagd te KCR. Derde plek ging naar Anne Matthijssen.

DOK 2016 - podium niet-Nederlanders

DOK 2016 – podium niet-Nederlanders

Er was ook nog een apart podium voor de beste 3 niet-Nederlanders in de algemene klasse. Daar vonden we Mats de Jong, Christophe Verhoeven en Nick Van Ostade terug.

DOK 2016 - algemeen klassement

DOK 2016 – algemeen klassement

DOK 2016 - podium junioren

DOK 2016 – podium junioren

Bij de junioren was het Rico Haarbosch die duidelijk oppermachtig was. De 2e plek ging ook vrij overtuigend naar Ian Verschuur, die als enige af en toe in de buurt kwam van Rico. Mika Mathia wist beslag te legen op de 3e plaats.
DOK 2016 - junior klassement

DOK 2016 – junior klassement


Vorig jaar waren het hier nog Calvin Streppel, Lorenzo Stolk en Danny van Domburgh die de competitie kleurden, maar die eerste 2 waren afwezig, en Danny reed dit jaar in de algemene klasse.

DOK 2016 - podium heavyweights

DOK 2016 – podium heavyweights

Bij de zwaargewichten was het Roel de Jong die duidelijk oppermachtig was. Virgil de Lange boekte heel wat progressie tov. vorig jaar en wist beslag te leggen op de tweede plaats. Mike Mulder werd mooi derde.
DOK 2016 - heavyweight klassement

DOK 2016 – heavyweight klassement

DOK 2016 - podium kids

DOK 2016 – podium kids

De allerjongsten was misschien nog wel de spannendste klasse afgelopen weekend. Mike Dijkgraaf en Eliano de Vos gaven elkaar geen duimbreed toe. Uiteindelijk was het Mike die aan het langste eind trok, en zich dus tot kampioen kon kronen. Op een derde plaats vonden we de snelle dame Tess Verschoor.

Uiteindelijk in grote lijnen toch de favorieten die met de hoofdprijzen gingen lopen in alle klasses.

Mooi resultaat dus zeker voor team The Dutch Value, met 4 kampioenen in de 4 klasses waarin ze piloten hadden, en nog eens 2 vice-kampioenen ook!

Meer foto’s op Facebook hier en daar.

Meepraten kan ook op ons forum.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.