3 uren van de Senna 2016

Flyer 3u ASFC 2016

Op 19 maart was het dit jaar de jaarlijkse editie van de 3u van de Ayrton Senna Fan Club in Worldkarts Flanders Indoorkarting te Kortrijk. De race was volzet en er stonden 18 teams aan de start.

Er werd in 2 klasses gereden, +75 kg indien alle piloten van het team boven de 75 kg wogen en -75 kg van zodra 1 van de piloten van het team onder de 75 kg woog. Er werden ook 2 getimede kartwissels en 2 pilotenwissels voorzien tijdens te race.

De meeste piloten waren vooral thuisrijders uit het Kortrijkse.

Een aantal teams hadden nog niet met de nieuwe 270cc clubkarts gereden en hier en daar was het wat aanpassen. Na de kwalificatie bezetten de 3 Senna Junior teams de top 3 welke allemaal in de -75 kg categorie reden. Team Maximus wist als snelste van de +75 kg teams beslag te leggen op de 4e startplaats.

Eens de race van start bleef het heel lang spannend vooraan. De top 4 bleef virtueel op een 10 seconden van elkaar rijden gedurende het eerste uur van de race. Een van de Senna Junior teams bleef echter staan in de pitlane terwijl ze konden door rijden en gaf zo de race helemaal uit handen…

Na 3u werd Senna Junior team 2 (-75 kg) als eerste afgevlagd met een kleine 10 seconden later Ringshopping Karttrophy (+75 kg) die tot de laatste ronde het lastig maakte voor de juniors. Een ronde later kwam het Senna Junior team 3 over de lijn om het algemene podium te vervolledigen.