eKart te Gent, een eerste impressie!

ekart-logoHet was al even bekend en op 18/03 was het dan eindelijk zover. De officiële opening van eKart te Gent!

Vorig jaar werd bekend gemaakt dat er in het nieuwe winkelcentrum ‘Dok Noord’ te Gent naast een variëteit aan winkels ook een karting de deuren zou openen. Met veel enthousiasme lazen we dit nieuws en nu, een aantal maanden later (en met een beetje vertraging – het hele complex trouwens), is de opening een feit. De Kartzone.be crew ging alvast langs om een eerste indruk op te doen.

De opening was eigenlijk op donderdagavond, maar doordat de levering van de karts vertraging opgelopen had kon er nog niet veel gebeuren op dat moment, behalve eens over het circuit wandelen (dat ze hier en daar nog aan het schilderen waren), en een eerste impressie opdoen van de infrastructuur, waar ook nog de finale hand aan gelegd moest worden. Sowieso spijtig, maar daar kon helaas weinig aan worden gedaan. Zoals de eKart crew zelf aangaf, van uitstel kwam geen afstel en de deuren gingen afgelopen weekend zoals beloofd open. Vrijdagvoormiddag kon reeds de helft van hun vloot karts geleverd worden, dus vanaf vrijdagmiddag kon er gekart worden!

Zoals de naam al doet vermoeden wordt in eKart gebruik gemaakt van elektrische karts, een trend – zoals we reeds in Eeklo zagen (Yeti Karting) – die steeds populairder wordt door de steeds strenger wordende milieunormen. Elektrische karts betekent daarom niet minder rijplezier, wij van Kartzone.be waren er dus graag vroeg bij om jullie een eerste impressie te kunnen meedelen.

12670404_1016161608445405_104871419243439974_n

Boarding te eKart. Copyright eKart.

De karting bevindt zich op het tweede verdiep wat op zich vrij bijzonder is. De cafetaria en piste zelf zijn stijlvol en creatief uitgewerkt. Het is er gezellig vertoeven en je hebt vanuit de cafetaria een uiterst goed overzicht op de piste. In de cafetaria hangen verschillende tv’s waar de timing kan worden geraadpleegd. Boven de start/finish op de piste hangen ook twee tv’s waar je tijdens het rijden zelf je tijden kan raadplegen, een must op elke karting tegenwoordig.

Op de piste wordt gebruik gemaakt van een boarding die reeds zijn intrede deed in het vernieuwde complex van Eupener karting, echter wordt in eKart niet altijd gebruik gemaakt van de veren maar ook rubber materiaal om stoten beter te absorberen. Ons leek het op het eerste zicht een goede stap vooruit. De circuit-bouwer uit Italië (die van PGK) gebruikt ook die nieuwste technologiën bij zijn recentste circuits.
Het circuit is op bepaalde plaatsen tot wel 6 meter breed, en er zijn maar liefst 3 timinglijnen voorzien. Er liggen 14 bochten in, en de totale lengte is om en bij de 450 meter.

De piste kreeg net voor de opening een speciale coating die voor extra grip zorgt, waarop de lijnen en ‘curbstones’ werden geschilderd, een mooi detail!

1558564_1023621067699459_2806708938979310329_n

Biz kart. Copyright eKart.

Last but not least de karts. eKart bestelde 22 nieuwe Biz karts (uit Engeland) die volledig werden gepersonaliseerd in de kleuren van de karting. Volgens Biz zouden deze karts tot 30 à 40 minuten kunnen rijden voor ze terug aan de stopcontact moeten, reeds een hele vooruitgang dan wat we zagen bij de eerste generatie batterijen / elektrische karts.
Meer (technische) details op de site van eKart zelf.

Om echt een eerste impressie te hebben, zagen we onszelf genoodzaakt een tweetal heats te rijden. Met plezier natuurlijk! De meesten onder ons deelden dezelfde mening dat er ook hier enorm zuiver moet worden gereden door het iets stijvere chassis. Biz heeft in het verleden reeds heel leuke karts gemaakt, telkens volledig naar wensen van de klant – zie bv. FKI waar de vloot clubkarts van Biz zijn, alsook de nieuwe karts die gebruikt worden door Kart-events.be op hun streetraces – en dat is hier niet anders, de karts geven vrij veel feedback wat het rijden aangenaam maakt.

Tot slot, we delen unaniem de mening dat deze karting veel potentieel heeft voor de recreatieve rijder, zeker gezien de ligging maar ook omdat het totaalplaatje klopt. Op feedback van gereden wedstrijden is het echter nog even wachten, we hopen daar in de nabije toekomst ook berichtgeving over te kunnen doen. De plannen van de organisatie uit zijn er alvast.

Vanaf volgende week draait eKart op volle capaciteit met een volledige vloot karts. Probeer het zeker eens uit te checken!
In de komende dagen/weken/maanden wordt alles nog verder afgewerkt met extra versiering enzo, maar dat is voorlopig nog niet nodig om te kunnen karten natuurlijk.

We wensen de eKart crew alvast heel veel succes toe met hun project!

Snapchat-7588400487451528214

eKart piste.

Een allereerste impressie op onderstaand onboard filmpje;

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.