24u Essen 2016

Daytona 24h 2016

Daytona 24h 2016

Afgelopen weekend vond te Daytona Kartbahn te Essen (Duitsland) hun jaarlijkse 24u plaats.
Dit jaar met 19 teams aan de start, waaronder 1 Belgisch, namelijk Traxxis.

Jaarlijks gaat op het circuit in Essen de 24u door. Dit jaar waren er 19 teams aan de start. Favorieten hieronder waren vooral thuispiloten van de teams Daytona en Streetfighter. Ook Formiko RT en Traxxis Racing Team (uit België, het enige niet-Duitse team) behoorden tot mogelijke top 10 teams. Verder was het ook uitkijken naar Scharmüller by Lap’s Kartcenter SJRT 2. Hier reden namelijk Sebastian Papke en Maximilian Beer bij, beiden gekend als internationale top.

De 24u werd opgedeeld in 2 “Divisions”, het verschil hierbij was het maximale verschil in rijtijd tussen de piloten van een team. In Division 1 mocht dit maximum 1 uur bedragen, in Division 2 mocht dat 2 uur zijn. Origineel was er ook sprake van een Division 3 waarbij ook 2 uur geldig was en bovendien op 100kg gereden zou worden. Er waren echter maar 2 teams geïnteresseerd in deze klasse dus werd ze geschrapt. Traxxis zou aanvankelijk in Division 2 starten en Formiko RT in Division 1, dit werd door de kartingeigenaar omgewisseld. De reden hiervoor werd uiteindelijk niet meegedeeld.

Overzicht van de entry list:

Daytona 24h 2016 Entry list

Daytona 24h 2016 Entry list

De uitslag van de kwalificatie zag er als volgt uit:

24h Daytona 2016: kwalificatie

24h Daytona 2016: kwalificatie

Meteen duidelijk dat de Streetfighter teams sterk voor de dag kwamen.

De wedstrijd verliep vlot, op de organisatie was niets aan te merken. Enige minpunt was het sluiten van de buitenpiste. Dit nadat heel wat rode lamp situaties voorkwamen door het afbreken van de riemen van de verschillende karts. Volgens de organisatie was dit te wijten aan het regenweer, dus werd besloten het buitencircuit te sluiten en enkel binnen verder te gaan. Dit gebeurde echter tijdens een kartwisselprocedure waarbij 4 teams reeds gewisseld hadden. Eens de wedstrijd weer vertrokken was, werden de teamchefs bijééngeroepen en werd beslist dat bij de volgende kartwisselprocedure de benadeelde teams eerder zouden mogen vertrekken uit de wisselzone. De bevoordeelde teams zouden langer moeten stilstaan. Niet de perfecte oplossing, maar zeker een verdienstelijke poging om het zo eerlijk mogelijk te houden. Ook best opvallend hier was dat Traxxis het snelste team was tijdens de natte omstandigheden op het circuit en de thuisteams van de kaart veegden. Duidelijk dat de Belgen meer ervaring hebben met het rijden op het natte.

Uiteindelijk is het Daytona die de overwinning binnenhaalt. Gevolgd door Streetfighter RT op P2 en Streetfighter Fun op P3. Het Belgische team Traxxis kon knap 4e worden en werd hiervoor enthousiast gefeliciteerd toen ze naar voor mochten komen om hun beker in ontvangst te nemen.

24u Daytona 2016 Algemeen podium en podium Division 1

24u Daytona 2016 Algemeen podium en podium Division 1

24u Daytona 2016: P1 Daytona

24u Daytona 2016: P1 Daytona

24u Daytona 2016: Uitslag

24u Daytona 2016: Uitslag

Het team van Daytona wist na de race volgende te vertellen:

Ze zullen niet meer aan de start komen in de toekomst op hun thuispiste, zeggen ze.

Formiko RT werd 1e in Division 2, gevolgd door de oude garde van het circuit in Essen, nl. Daytona ü40. Op de 3e plek vinden we nog www.motorsport-pokale.de terug.

24h Daytona: Podium Division 2

24h Daytona: Podium Division 2

Over de editie voor volgend jaar bestaan op dit moment enkele twijfels. Veel teams lieten weten dat ze niet meer zouden deelnemen. Het minimumgewicht van 80kg zouden velen te laag vinden. Ook het feit dat er met de huurkarts moest getraind worden werd niet overal geapprecieerd. Dit in combinatie met de hoge prijs zorgde dit jaar toch voor het ontbreken van andere topteams. Uitkijken wat de toekomst hier brengt dus…

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.