BiteMedia Cup 2015-2016

kartcentreroosendaalNet als vorig jaar liep in juli het BiteMedia Cup seizoen weer op z’n einde. Het kampioenschap bestaat uit 10 2u-races (maandelijks) te Kart Centre Roosendaal (NL), die in teams van 4 piloten verreden worden.

De BiteMedia Cup is dus een teamkampioenschap dat al enkele jaren loopt in Roosendaal, en ondertussen steevast het gros van de sterkste piloten uit Zuid-Nederland aantrekt (en normaal gezien ook enkele Belgen).

Er wordt gereden in twee verschillende klasses, die elk op een andere dag rijden. De finaledag was wel voor iedereen hetzelfde.
Klasse 1 is de absolute top, en Klasse 2 is de ‘opstapklasse’, waar de nieuwe teams in aantreden en de kampioenen vaak uit promoveren naar de eerste klasse.

De tekst die Corné (van KCR) schreef op KCR.nl:

Mooi slot in BiteMedia Cup

2e Klasse:

Zondag 3 juli was dan de Grote Finale van de BiteMedia Cup, zowel voor de 1e als de 2e Klasse. De 2e Klasse moest als eerste en net als het jaar er voor waren ze allemaal keurig op tijd aanwezig. De Kampioenen waren wel zo goed als bekend, maar daarachter kon er nog van alles gebeuren.
Dit jaar was de Klasse gevuld met verschillende soorten rijders en team, daar bedoel ik mee dat het duidelijk een jaar was van nieuwe gezichten, verschillende samenstellingen en het belangrijkste: sportiviteit. De kwali werd bepaald door een 1 lap voor alle 4 de rijders, dus echt een teamprestatie, echter was de minst beste tijd bepalend. Forca ging er met de eer vandoor, het team was het hele seizoen een jojo. Echt een vriendengroep die samen het seizoen beleefden en misschien wel de grootste fanclub heeft. Ze pakten de pole, reden de snelste rondetijd en pakten de overwinning! Het team met ook een vaste fanbase is Vreezen Totaalbouw, een leuke nieuwkomer dit jaar en zij pakten de 2e plaats. Zowel in de kwalificatie als de race, ze maakten het nog spannend, ze kwamen slechts 3,5 seconde te kort. De dames van de BiteBitches kennen een prima seizoen, na een turbulent jaar in 2015 hebben ze dit seizoen uitstekend gepresteerd. Het plezier is terug, ze waarderen elkaar ondanks een vaste mannelijke rijder Yardin;) ze konden hun 3e plaats niet vast houden, ze zaketn in de Finale race terug naar plaats 6, op 4 seconde van de nummer 5. Die 5e plaats was voor BNL, een nieuwe samenstelling met een beginnende rijder. Ze kozen er voor en met succes, af en toe een mooie prestatie van een podiumplaats, en af en toe een iets minder eindresultaat.

Zoals al eerder verteld, de Kampioenen waren zo goed als bekend, IKM Racing waren afgelopen jaar nog 2e maar dit jaar waren ze oppermachtig. Ook met extra compensatie gewicht konden het podium behalen en ook in de laatste race wisten ze de top 3 te bereiken. De jonge delegatie simages waren afgelopen jaar voor het eerst samen en dit jaar hebben ze hun weg naar boven gevonden, in de race werden ze nog wel 4e maar overall waren ze duidelijk top 3 kandidaat. JINN waren de jonge mannen van een seizoen eerder, zij kunnen weinig trainen, dus pakken ze hun ervaring met de wedstrijden. De groei is dan net iets minder hard, maar 4e bij de kwalificatie en 7e in de race zorgt er voor dat ze lekker meestrijden om de plaatsen. Dat het een hoog niveau is geworden bleek wel toen 75% van de Kampioenen van afgelopen jaar bij elkaar reden voor P&A. Ze hadden invallers nodig en Daan vulde het team aan. Ze kwamen in de top 3 de baan op maar Daan verslikte zich in Dirk van simages, wat een inhaal actie van hem. Hij probeerde de anderen nog achter zich te houden, maar door een foutieve actie vielen ze toch terug. The Wannabees is toch een team met 2 gezichten, de originele teammembers zijn niet gewassen tegen de kracht van de anderen. Af en toe moet er een jonge tiener aan te pas komen om het team de top in te loodsen. De strijd in de eindstand ging dan ook tussen hun en REMA. Deze mannen kunnen lekker sturen, maar gebrek aan training zorgt er voor dat ze elke race strijden om de laatste plaatsen. Na schrap kwamen ze 1 punt te kort en moesten ze The Wannabees voor zich dulden. Dan is er nog één team over, het team van De Silver Arrows. Trouw aan het teambelang, trouw in de samenstelling en trouw aan KCR. Wat zijn wij blij met hun inzet en mede daarom kregen zij van ons een extra bokaal. Altijd positief, fanatiek op een bijzondere manier en met respect en mensen met hun hart op de juiste plaats.
IKM werd Kampioen gevolgd door Vreezen Totaalbouw en simages.

BiteMedia Cup 2015/2016 - klassement 2e klasse

BiteMedia Cup 2015/2016 – klassement 2e klasse

1e Klasse:

Bij de 1e Klasse was het ook geen vraag wie er zou winnen, ook hier was het IKM 1 die de toon zetten. De vraag was meer hoeveel voorsprong ze zouden hebben zonder het compensatiegewicht. Uiteindelijk iets meer dan een ronde op Oud en Jong. Wat hebben die een bizar jaar achter de rug, een leuk team met 2 wat ervaren rijders en 2 jonge talenten. Door interne problemen hebben ze een race gemist wat hun uiteindelijk een zekere 4e of misschien wel 3e plaats had kunnen opleveren. Nu vielen ze ver terug, maar wat zijn we blij dat ze er weer bij waren. De 3e plaats deze race ging naar Auto Sturm, een nieuw team met de nodige ervaring. Ze konden ternauwernood KCR achter zich houden, hier wat invallers omdat er 2 niet bij waren. Toch extra knap dat ze nog 4e waren geworden en gewoon degelijk op P2 in de eindstand voor VDH. VDH is eigenlijk al jaren DE tegenpool van het IKM team, maar dit jaar moesten ze wat laten vieren omdat een vaste rijder niet altijd aanwezig kon zijn en bepaalde blessures voor de nodige problemen zorgde. Deze race met invallers 5e en toch 3e overall! Knap! Vd Grift verloor het in de laatste race, ze stonden nog voor Auto Sturm, maar de laatste race was niet goed genoeg. ze probeerden het nog op de WL af te schuiven, maar we weten allemaal dat 2 seconden heel veel tijd is;)

Time Attack was een sterk team dat eigenlijk ineens in de steek is gelaten door één van hun toprijders en dat is natuurlijk spijtig. Het was elke keer passen en meten of ze op tijd waren en met wie! 1 race gemist dus dat viel mee, nu 7e in de race en 9e in de stand, mede door het missen van de race. The Minions profiteerden optimaal, het team wat eigenlijk 2e Klasse wilde rijden maar op basis van de Ranking naar de 1e Klasse moest. Wat trots mogen zij zijn, ze deden het, probeerden het en met hulp van onze Belgische vrienden slaagde het soms nog ook! Chapeau mannen. Dan blijft er nog een team over: ZeeBra Racing. Allen een stuk beter geworden en zo af en toe een gevaarlijke outsider. Helaas is het ze niet gelukt om eens echt door te drukken, zeker toen Giovanno een flinke blessure had moesten ze even passen, maar wat een heerkijk seizoen hebben hun gedraaid.

IKM Kampioen, KCR 2e en VDH toch weer 3e.

BiteMedia Cup 2015/2016 - klassement 1e klasse

BiteMedia Cup 2015/2016 – klassement 1e klasse

Uiteraard eindigden we met een heerlijke barbecue, super lekker vlees, lekkere drankjes en gezelligheid, wat wilt een topsporter nog meer! Van onze zijde weer bedankt voor een fantastisch jaar en tot na de vakantie! De opzet voor komend seizoen volgt snel…

Volgend seizoen zou het format wat aangepast kunnen worden. Benieuwd!

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.