Inkart Summer GP’s 2016

Inkart logo

Inkart logo

Ondertussen ook al een traditie; in de zomer organiseert Inkart hun “Summer GP’s”, een kampioenschap bestaande uit 6 races van 1 uur op het lange 1km-circuit.
Zoals gewoonlijk waren de voorinschrijvingen snel volzet. Na enkele afzeggingen werd de reservelijst aangesproken, en al snel was het weer een vol startveld.
Nieuw dit jaar is dat alle deelnemers op een minimumgewicht van 80 kg moesten rijden!

Een Belgische zomer betekent sowieso wisselende weersomstandigheden, en dat was dit jaar niet anders. Sommige races werden in het natte verreden, terwijl het bij andere net heel warm en droog weer was.

Favorieten waren oa. gevestigde waarden in Inkart zoals Olivier Wuyts en Kris Tiebos, en de meer ervaren allround piloten zoals Matthias Maas en Daan Vanhamme.
De winnaar van vorig jaar koos er niet voor om z’n titel te proberen verdedigen, en enkele andere snelle piloten kregen een invallersrol in sommige races maar reden niet het hele kampioenschap mee.

Er waren geen piloten die er duidelijk bovenuitstaken, en ook de resultaten van de 6 races waren heel uiteenlopend. Bijna iedereen van de frontrunners kon eens vooraan finishen, maar had ook met mindere resultaten af te rekenen.

Desalniettemin waren het toch min of meer de ‘favorieten’ die op het eindpodium terechtkwamen, en dat uiteindelijk in deze volgorde:

P1. Olivier Wuyts
P2. Daan Vanhamme
P3. Matthias Maas

Inkart Summer GP's 2016 - podium

Inkart Summer GP’s 2016 – podium

Olivier Wuyts, één van de snelste thuispiloten te Inkart, vervult dus z’n favorietenrol na vorig jaar ook reeds het Heavy klassement op z’n naam te schrijven.

Het officiële eindklassement:

Inkart Summer GP's 2016 - ranking

Inkart Summer GP’s 2016 – ranking


Of verduidelijkt (dank aan Daan Vanhamme):
Inkart Summer GP's 2016 - ranking

Inkart Summer GP’s 2016 – ranking

Enkele reacties en impressies te lezen op ons forum.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.