The Dutch Value wint de 8u van First Kart ‘Inn

Afgelopen weekend was het weer autoloze zondag in Brussel. In de indoor karting wereld staat deze dag beter bekend als de dag dat de 8u worden gereden te First Kart ‘Inn. Met 27 teams aan de start en heel wat sterke rijders beloofde het weerom een spannende wedstrijd te worden.

De wedstrijden op FKI mag je altijd tot de toppers rekenen. Er zijn altijd de vaste waarden die deelnemen, maar ook zijn er elk jaar enkele nieuwe gezichten terug te vinden. Hieronder een overzichtje van de deelnemende teams en hun rijders.
De race zelf is ook altijd tot in de puntjes geregeld (getimede wissels, minimumgewicht, etc.). We gaan er hier momenteel niet over uitwijden, het was exact hetzelfde als vorig jaar, en dergelijke zaken zijn bijna standaard tegenwoordig.

8u FKI 2016 Teams

8u FKI 2016 Teams

Voor het podium heel wat kanshebbers, Hola Lulu Racing, The Dutch Value, CU@Traxxis, DWT, Stop and GO, Bluestar-Thermoklima en Traxxis KeNiStMa. Allemaal stuk voor stuk heel sterke teamsamenstellingen. Ook opvallend, het team Ghostriders, bestaande uit de nieuwe generatie (waaronder Amber Kokken, de dochter van Ilse Vogelaers en Dimitri Kokken, de eigenaars van FKI) die hun eerste stappen zetten tussen de grote jongens.

 

Ghostriders @ 8u FKI

Ghostriders @ 8u FKI

Voor de podiumplekken blijkt het de eerste helft van de wedstrijd behoorlijk spannend te zijn. Heel wat teams reden even op P1. Uiteindelijk kan The Dutch Value in de 2e helft van de wedstrijd de leiding nemen om deze niet meer af te geven. Maar dat maakte het helemaal niet minder spannend. Na de laatste kartwissel vormt zich een treintje voor P2 met Hola Lulu Racing op kop, in de bumper CU@Traxxis en die hadden op hun beurt DWT in hun bumper. Met nog 40 minuten stonden alle supporters vol spanning te kijken wat er zou gebeuren. DWT moet het treintje lossen na een incidentje met een gedubbelde met nog 10 minuten op de klok, en moet genoegen nemen met P4. Hola lulu Racing verdedigde succesvol hun positie tot het einde en finisht 2e met CU@Traxxis in de bumper.

8u FKI 2016 Result

8u FKI 2016 Result

Het podium is daarmee dezelfde teams als de editie van vorig jaar met P1 en P2 omgewisseld. P3 blijkt weerom de plaats van CU@Traxxis te zijn. Dit bewijst alleen maar hoe sterk deze teams aan elkaar gewaagd zijn.

Podium 8u FKI 2016

Podium 8u FKI 2016

P1. The Dutch Value (Ruben Boutens & Rico Haarbosch)
P2. Hola Lulu Racing (Matts Breckpot, Sébastien Lamarque, Arnaud Teuwen)
P3. CU@Traxxis (Cédric Wauters & Mats de Jong)

De uitslagen van Q1, Q2, Q3 en de full race results met alle rondetijden:

Q1 8u FKI 2016
Q2 8u FKI 2016
Q3 8u FKI 2016
Full results 8u FKI 2016

Lees meer op ons forum.

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.