Ekart – Formula E

eKart-poster-FormulaE4Ekart te Gent organiseerde samen met het Duitse Formula E een wedstrijd-concept afgelopen zaterdag.

De wedstrijd stond natuurlijk voor iedereen open, en met een kwalificatie van een 17-tal rondes en een finale van 20 rondes stelde het uiteindelijk ook niet zo heel veel voor.

De organisatie was in handen van 3 oudere Duitse mensen, die jammer genoeg geen piloten uit Duitsland meegebracht hadden. Alle deelnemers waren Vlamingen dus :p

16 deelnemers aan de start, en slechts 1 iemand in de +85 kg klasse (er werd zonder extra gewicht gereden).

Na de kwalificatie werden de deelnemers in 3 groepen ingedeeld voor de 3 finales (races op positie), naargelang hun snelheid (rondetijd).

Voor de A-finale waren dat uiteindelijk (met nicknames); The Don, CyCo, Escobar, Jagness, 4PaulWalker en Syndrome.
De (stilstaande) start van de finale was meteen het spannendste van de wedstrijd; CyCo kwam half naast The Don te zitten, maar die laatste had de ideale lijn voor de eerste chicane, waardoor CyCo terug van het gas moest en aansluiten in 2e positie.
De top 2 reed weg van de rest. CyCo leek iets sneller te zijn maar vond geen plaats voorbij The Don, en zat de hele tijd in z’n achterbumper gekleefd.
Iets over halverwege de wedstrijd probeerde hij toch een manoeuvre maar The Don deed de deur dicht, en kwam daarbij rond te staan. Geen geldig manoeuvre dus, de positie werd teruggegeven, en de wedstrijd werd zonder verdere positiewijzigingen vooraan afgewerkt.

The Don werd als winnaar afgevlagd, voor CyCo, en wat verder 4PaulWalker die zich opgewerkt had van P5 tot P3 in het treintje met de andere deelnemers.

P1. The Don (Don Keleman, marshal te Ekart) (snelste tijd: 30.651)
P2. CyCo (Sander De Baets) (snelste tijd: 30.549)
P3. 4PaulWalker (Laurens Weemaes, marshal te Ekart) (snelste tijd: 31.099)

Proficiat aan het podium!
Zij kregen een medaille, een fles drank, en wat kledij van de Duitse organisator!