KCR 10u Night Challenge

Net als vorig jaar was het in oktober weer tijd voor de KCR Night Challenge, de 10u endurance race die ‘s nachts verreden wordt te Kart Centre Roosendaal.

De race liep opnieuw van 23u op zaterdagavond (22 oktober) tot 09u op zondagochtend (23 oktober). Voorafgaand was er natuurlijk nog een kwalificatie.

Uiteraard stond ook The Dutch Value aan de start. Daar zouden toppers Ruben Boutens en Rico Haarbosch met hun tweetjes deze race afwerken! Lijkt een heel zware opgave, maar wie deze kleppers kent weet dat ze daartoe in staat zijn, zeker in Roosendaal. Zij werden natuurlijk ook meteen gebombardeerd tot topfavorieten voor de zege.

De sterkste andere teams GGD (met oa. Guido van den Heiligenberg), Dutch Value mix (de jeugd van Dutch Value met Mellanie als mentor: Mike Dijkgraaf, Mike Bartelen, Guillermo van Pamelen en de dames Tess Verschoor en Mellanie Motz), MIS Racing (Mika Mathia, Stijn van der Hof en Ian Verschoor) en ZHL Racing (Eliano de Vos, Patrick Bakker, Redwan Geerts, Tim Leloux en Selina Balneger).

Rico kon in de kwalificatie alvast meteen beslag leggen op de pole position, voor bovengenoemde Guido en Jarno.
Ook bij de start begon hij meteen stilaan weg te rijden van de rest.

Om Ruben te citeren:

Deze editie was er geen gestress rond de kartwissels, want ieder uur werd het veld in omgekeerde volgorde van de startgrid naar binnen geroepen voor een kartwissel. Zodoende kregen alle teams één voor één alle karts een uurtje onder hun kont.

Rico startte met een stint van maar liefst 3 uur. In die 3 uur tijd had hij een voorsprong van zo’n 25 seconden weten bijeen te rijden (al geeft het verschil in aantal pilotenwissels natuurlijk hier en daar een vertekend beeld).
Hij en Ruben wisselden elkaar af, werkten hun pilotenwissels af, en al snel leek de buit binnen, behoudens eventuele mechanische pech natuurlijk.
Het laatste uurtje van de race hadden ze een van de betere karts, en ze kropen beide nog eens in de kart, om een gooi te doen naar de snelste wedstrijdronde. Die wist Ruben uiteindelijk te rijden, met een sterke tijd van 35.94 (en 3 honderdsten sneller dan Rico).
Ook bij de andere teams waren er piloten die 35.9x reden (oa. de jonge Eliano), dus qua niveau zat het toch vrij dicht op elkaar.
Desondanks won Dutch Value de race met net geen 3 rondes voor op de naaste achtervolger, dus heel spannend om de leiding was het op het einde natuurlijk niet meer.

P1. Dutch Value
P2. ZHL Racing
P3. MIS Racing

P4. Lazy Monkeys
P5. Dutch Value mix

10h KCR Night Challenge 2016 - podium

10h KCR Night Challenge 2016 – podium

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.