2e editie van de kerstrace te JPR gewonnen door Frits en Detlef

Gisteren ging de 2e editie van de kerstrace te JPR Belgium (Sint-Niklaas) door. Het is één van de laatste wedstrijden van het jaar en mikt eerder op een luchtige en ontspannen race. Een succes zo blijkt, de wedstrijd was volledig bezet met 20 teams aan de start (in laatste instantie zelf 21).

Versiering op de karts @ kerstrace jpr 2016

De kerstsfeer ontbrak er zeker niet aan. Sommige teams hadden zich voor de gelegenheid wat verkleed. De karts werden hier en daar versierd met verlichting.

De wedstrijd van 2,5 uur werd opgedeeld in 2 wedstrijden van 1u 15min. De eerste werd voorafgegaan door een kwalificatie van 15 minuten. Voor de tweede zou een reverse grid van toepassing zijn.

Door de vele teams moesten bijna alle karts meerijden. In de briefing werd gezegd dat de 2 beste karts (#4 en #11) ook gewoon in het pak zouden zitten, en ieder team hoopte dus om deze te loten…

De pole voor de eerste race was voor M AND M S (met kart #11), die in de allerlaatste ronde de pole afsnoepten van Traxxis Jojo. Frits & Detlef mochten op plek 3 starten.

Kwalificatie @ Kertrace JPR 2016

Race 1 werd gewonnen door Traxxis Jojo. M AND M S kon beslag leggen op de 2e plek, Frits & Detlef finishten op de 3e plek, voor Traxxis Mario en Traxxis Waas na sterke inhaalraces.

Result Race 1 @ kerstrace jpr 2016

De tweede race werd dus reverse grid gestart. Bovendien mocht er in de 1e 5 ronden gebruik gemaakt worden van een shortcut. Daarna ging deze dicht. Heel wat tumult bij de start hier doordat de tragere mannen vooraan gestart waren en de snellere zo snel mogelijk naar voor wilden opschuiven.

Na 5 ronden ging de shortcut dicht en begon de organisatie met een knappe extra. Er werden enkele emmers water over het circuit gegoten wat hier en daar voor wat spektakel kon zorgen en voor de rijders een extra uitdaging was.

Uiteindelijk kan Frits & Detlef overtuigend de koers winnen in kart #4. Mad Brothers wordt tweede, gevolgd door Kart Events die mooi 3e werden.

Result Race 2 @ kerstrace jpr 2016

Het algemeen podium was een samentelling van de punten verzameld in beide races. Hier waren enkele gelijkstanden bij. Om dit op te lossen werd gekeken naar het best behaalde resultaat. Frits & Detlef wonnen door hun 2 podiumplekken in de races. Traxxis Jojo werd 2e en M AND M S werd 3e (ex-aequo met Mad Brothers).

P1. Frits & Detlef (Detlef Pahl & Frits Raas)
P2. Traxxis Jojo (Nicolas Leroy, Sander De Baets & Dennis De Block)