Succesvolle 2e wedstrijd Kartzone e-Prix

Een week nadat de allereerste Kartzone e-Prix werd georganiseerd, volgde er door de grote interesse een 2e wedstrijd. Waar er vorige editie veel topteams meestreden voor de overwinning, was deze editie er vooral één met snelle thuisrijders en recreanten.

De kwalificatie was wederom met de driftkarts, al was het circuit daarvoor een beetje aangepast tegenover vorige week. Ottoz 1 reed de opgetelde snelste tijd en kon op pole vertrekken. Gevolg door Namgrass en Ottoz 2. Lokale teams als 9420 en De schuivers stonden verderop in de startorde.

Lieven V van De schuivers had vorige week (toen bij team De Whisky Boys) heel goed opgelet en ging meteen voor zijn joker lap. Hierdoor kon hij in zijn eerste stint al meteen wat plaatsen goed maken. Zij hadden immers het podium voor ogen. Ottoz 1 & Ottoz 2 verloren gaandeweg wat plaatsen, terwijl 9420 en Ohm my God gestaag naar voren reden.

Na een uur wedstrijd was het al vrij duidelijk dat (zonder ongelukken) 9420 naar de overwinning ging rijden. Zij hadden bijna 25s voor op Ohm My God, op P3 op dat moment Namgrass, kort gevolgd door De schuivers. Deze 2 teams hadden al wel een stevige achterstand op het leidende duo.

Achterin het veld was het ook mooi om zien hoe DRN Merelbeke en Tommeke, wat doe je nu?! gaandeweg de wedstrijd steeds sneller en sneller gingen. Voor beide teams was het de eerste kennismaking met eKart.

Met nog een half uur te gaan had Namgrass te kampen met een remprobleem op hun kart, waardoor ze een extra kartwissel moesten doorvoeren. Hierdoor kregen De schuivers een unieke kans om nog jacht te maken op he beoogde podium.

Vurig aangemoedigd door teammates kan Foamy van De schuivers (vorige week ook aan de start bij team De Whisky Boys) 3 ronden voor het einde de beslissende move maken op Namgrass en zo de 3e plaats veilig stellen.

Op de 2e plaats eindigde Ohm My God met Arin V en Tim VdA, voor Arin zijn eerste kennismaking met competitief karten en zeker niet de laatste.

Onbedreigde overwinnaars waren 9420, Jens VdE en kompaan waren net iets te snel voor de rest en reden een zeer strakke wedstrijd!

Foto podium

Complete uitslag:

1: 9420 (Jens Van den Eeckhout & ?)
2: Ohm My God (Arin V & Tim Van den Acker)
3: De schuivers (Lieven V, Foamy & ?)
4: Namgrass (Mathias DW, Mattias B, Mattias D, Stijn D)
5: Tommeke, wat doe je nu?! (Tom M, Ruben O-M)
6: Ottoz 1 (Flor G, Jan G, Dirk, Jan N)
7: DRN Merelbeke (Nico R & collega’s)
8: Ottoz 2 (Peter, Koen, Robin, Bart)

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.