10u Mol in Action 2017 – Traxxis & BlueStar bovenaan

Vorig jaar werd de 8u van Mol reeds omgedoopt naar de 10u van Mol, met 2 extra uurtjes. Dit jaar was dat niet anders. Afgelopen zondag 5 februari werd de 10u wedstrijd in Mol in Action verreden. De race was volzet met 16 teams aan de start. Het niveau van alle teams haalde ook een nieuw hoogtepunt, volgens de namen die op de inschrijvingslijst stonden!

Volgens de organisatie was het niveau van zo’n hoog gehalte dat de teams willekeurig in poules verdeeld konden worden, ipv. de favorieten bij elkaar te steken.
Zo zagen de poules en teams er uit:
Poule A

1: De Daltons
(Kristof Meekers/Gert Goris/Miguel Algarada/Bart Martens)
2: Team STLK
(Thomas Bruyneel/Laurent De Wachter/Sam Mannaerts)
3: Team YOLO
(Stefan Luyckx/Davy Vercruyssen/Bart Nys/Nick Vercaigne/Glenn Haex)
4: Blue Star Z
(Mathias Grooten/Ruben Boutens/Kevin Lemmens/Ophinity Puyato)
5: Blue Star JR
(Tristan Földesi/Bastien Cabrera/Logan Sougné/Giovanni Baccellieri)
6: Kannikartni
(Nick Hermans/Glen Van den Bergh/Joachim Maes)
7: Work in Progress
(Emile Hollink/Maikel Van Beek/Johnny Kraak/Marcel Hollink)
8: De Barry’s
(Hendrik Jan/Benny Vandonberg/Tom/Bram)

Poule B

1: 408 Racing Team
(Dimitri Sanders/Ken Tulpinck/Emanuelle Caccaviello)
2: Traxxis BVX
(Christophe Verhoeven/Nick Van Ostade)
3: The Outsiders
(Benjamin Kaivers/Thomas Haglestein)
4: Traxxis F40
(Jerry Wolles/Eric Wolles/Tim Wuyts/Nicolas Leroy (reserve: Sander De Baets))
5: Blue Star X
(Romano Franssen/Yoan Medart/Stefan Verhofsté)
6: Karting FKI
(Matts Breckpot/Kris Cools/Kevin Vandenhoeck)
7: Oos International
(Mats De Jong/Selina Balneger/Mika Mathia)
8: Surf & Turf
(Thomas Zels/ Bart Van de Vel)

Voor de startgrid werd een 30 min kwalificatie gereden waarbij het team Surf & Turf (Bart Van de Vel en Thomas Zels) de snelste tijd wist te klokken en mocht vertrekken op pole position.

Na het eerste uur waren de verschillen vooraan nog altijd klein en het was moeilijk in te schatten welke teams aan het langste eind zouden trekken. Zo zaten Bluestar JR en Bluestar JVO in een andere poule als het aankwam op kartwissels dan de andere topteams. Toen de race bijna halfweg was zag het eruit dat deze 2 teams toch best wel moeilijk van een 1e en 2e plaats zouden te houden zijn omdat bij het begin van de race enkele snellere karts na elkaar kregen. Maar met een tiende per ronde kwam Traxxis BVX als eerste terug opzetten om de leiding van de race over te nemen na ongeveer 6u30 race. Blue Traxxis kwam ook opzetten en met nog 7u te gaan op de klok namen ze P2 over van Bluestar JVO. Het junior team leek het wat lastig te hebben met moeilijkere karts en bleef hangen op de 4e plaats. Ondertussen was het Oos International team zich aan het nestelen op de 5e plaats, ook al waren ze nog voor halverwege race Mats de Jong kwijt geraakt door plotse misselijkheid.

Het einde van de race zag er nog spannend uit te worden. Elk uur dat voorbij ging kwam Blue Traxxis 10 seconden dichter bij Traxxis BVX en het was dus zeker dat deze teams in het laatste half uur bij elkaar zouden terecht komen om te vechten voor de overwinning. Christophe Verhoeven aan het stuur van een minder kartje voor Traxxis BVX en Romano Franssen in een goede kart voor Blue Traxxis. Enkele maneuvres werden uitgevoerd maar Christophe verdedigde toch netjes en Romano moest telkens de plaats terug geven (ook fair van hem). Na een 10 minuten vond Romano toch een gaatje en schoot hij voorbij Christophe. Nog heel even verdedigen de ronde en Romano wist weg te rijden. De wedstrijd werd dan ook zo afgevlagd een 20 minuten later met Blue Traxxis als winnaar. 9 seconden later werd Traxxis BVX 2e en 20 seconden daarachter Bluestar JVO 3e die het podium vervoledigde.

Sowieso een heel straffe prestatie van Traxxis BVX, dat de wedstrijd met slechts twee piloten afwerkte, en toch nog bijna met de overwinning ging lopen! Vooral omdat Christophe niet eens 100% fit was na enkele medische ingrepen de dagen voordien.

Resultaat:

(Opmerking; de gaps kloppen niet op bovenstaand resultaat, het verschil tussen P1 en P2 was uiteindelijk maar 9 seconden, maar de timing stopte wanneer de winnaars afgevlagd werden.)

Blue Traxxis” dus als eindwinnaar. We zagen hier een mengeling van de teams BlueStar en Traxxis – Yoan Médart en Stefan Verhofsté besloten al een hele tijd terug om eens samen te rijden, en zij zochten aanvulling in het nieuwe BlueStar lid Romano Franssen.
Op de tweede plek zoals eerder al gezegd Christophe Verhoeven en Nick Van Ostade, op slechts 9 secondjes van de winnaars.
Op de derde plek vonden we Mathias Grooten, Kevin Lemmens (niet op de foto), Opnithi Puyato en Ruben Boutens.

Hieronder nog een groepsfoto met alle nog aanwezige deelnemers:

Thumbs up ook nog aan Stijn Frix en de hele crew om de wedstrijd zo goed mogelijk in goede banen te leiden. Voor Stijn was dit zijn eerste endurance in deze functie 😉