Eerste race te Indoor Karting Waver stilgelegd na co-vergiftiging

Logo Indoor karting Waver

Zaterdag 11 februari stond de eerste race voor professionele indoorkarters op de agenda in de nieuwe karting te Waver. Een voorproefje voor de genodigden die kennis konden maken met de nieuwe infrastructuur. Dit vòòr de officiële opening die op 14 februari gepland staat. Kartzone nam de kans om persoonlijk een kijkje te gaan nemen. Niemand had kunnen voorzien dat de wedstrijd zou stilgelegd worden door een co-vergiftiging.

Over de race zelf gaan we hier niet veel schrijven – alles begon normaal, maar iets over halfweg tijd werd de wedstrijd stilgelegd nadat enkele rijders symptomen vertoonden van co vergiftiging.
Kevin Caprasse, Guillaume Germis, Benjamin Thiry, Kilian Stordeur en Paul Theysgens waren er het slechtste aan toe.
Andere aanwezigen hadden eerder matige of lichte vormen van intoxicatie opgelopen.

De hulpdiensten zijn heel snel gewaarschuwd. In mum van tijd waren ze aanwezig om de nodige zorgen toe de dienen. Even werd het medisch urgentieplan afgekondigd. Dit betekende dat alle aanwezigen onderzocht werden op mogelijke intoxicatie. Op basis daarvan werden heel wat mensen naar verscheidene ziekenhuizen in de buurt gestuurd. Daar kregen ze zuurstof toegediend. Sommige verbleven een nachtje ter observatie. Zondagmiddag zijn zo goed als alle mensen terug naar huis kunnen gaan. Slechts een paar enkelingen wachten nog op een groen licht. Het belangrijkste is dat niemand nog in gevaar verkeert.

De karting heeft in een officiële mededeling zich verontschuldigd voor het gebeuren en betuigde meteen zijn zorgen aan de getroffenen.

Volgens verschillende media zou er een probleem geweest zijn met de ventilatie. De karting heeft hier nog niets officieel over gemeld. Vermoedelijk komt dit wel nog in de komende week nadat de nodige onderzoeken gebeurd zijn.

We geven nog wat informatie mee omtrent co-vergiftiging:

Koolstofmonoxide (CO) is een kleurloos, geurloos en smaakloos gas. Vandaar dat het vaak de naam van stille doder krijgt.
De symptomen van een intoxicatie zijn meestal hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en braken. In extreme gevallen kan een ademhalingsstilstand voorkomen.

intoxicatie

Symptomen van intoxicatie

(Bron van deze info: antigifcentrum.be)

De mensen die er zwaar aan toe waren gisteren hadden waardes tussen de 300 en 400 ppm. Vele anderen zaten ergens tussen de 50 en 150 en liepen dus zeker geen gevaar op.

Verschillende media namen dit gebeuren snel op in hun berichtgeving, hieronder enkele beelden van de VRT en VTM nieuwsdiensten: deredactie.be (Dylan De Wolf & Filipe Vieira komen aan het woord), VTM.be (Céline Coppieters komt aan het woord), etc.

Discussieer en volg gerust mee op ons forum: hier en hier.

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.