Ringshopping Karttrophy 2017

Afgelopen zondag vond op de parking van het Ring Shopping winkelcentrum op de grens van Kortrijk en Kuurne voor het 3e jaar op rij de Ringshopping Kart Trophy plaats, georganiseerd door BK Kartteam.

Voor de gelegenheid was de dag opgedeeld in verschillende races; een sprintrace, een FUN-race (met zij-activiteiten), en een PRO-race voor de ervaren piloten opnieuw ‘s avonds laat.

In de FUN-race was de winst op het circuit voor Kart Amigoss 1, voor Peppi & Kokkie en Revenge. Dankzij de zij-activiteiten (net als vorige editie) waarbij extra punten te verdienen vielen werden Peppi & Kokkie uiteindelijk toch nog de algemene winnaar van deze race.

In de (individuele) sprintrace – die enkele deelnemers van de PRO-race ‘s avonds al als training meepikten – kon je in de hotlap qualify vrij duidelijk zien welke piloten reeds getraind hadden en de layout van de piste kenden, en welke pas hun allereerste ronde reden.
De pole hier was opnieuw voor een piloot van Kart Amigoss, voor Davy Meulemeester, Peter Miers en Johan Huygens.
In de race zelf kon de Kart Amigo z’n pole position verzilveren, rukte Marc Meulemeester op naar P2, en kon Johan Huygens nog een P3 uit de brand slepen voor Davy Meulemeester.

De ‘hoofdrace’ was natuurlijk de avondrace voor de PRO’s.

Enkele vaste deelnemers zaten in Polen voor het PIKC dat weekend, maar enkele andere regulars waren wel aanwezig.
Uiteindelijk toch een mooie 28 teams aan de start!
Zo ook de 2 oldies van FSA, ondertussen ook bekende gezichten op de streetraces doorheen Vlaanderen, en telkens bij de favorieten te rekenen als ze aan de start staan. Piloten: Johan Huygens en Kris Cools.

De qualify was spek voor de bek van Johan Huygens, die de pole wist te zetten voor FSA. 2e startplek was voor streetrace-regulars Red Attack 1, met Gilles Vervisch aan het stuur, voor team AE-TC.

Deze laatsten zakten tijdens de race helemaal terug om uiteindelijk slechts op P13 te finishen. De top 2 bleef wel gelijk, en FSA reed ruimschoots naar de overwinning, met meer dan 2 laps (en dus meer dan 2 minuten) voor op hun naaste rivalen van Red Attack 1. Kinepolis-BlueStar waar Jonathan Bert het leeuwendeel van de rijtijd voor z’n rekening nam, afgewisseld met Siebert Verfaillie reed een mooie inhaalrace na een rampzalige start en eerste stint, maar viel toch nog net naast het podium. De 3e plek ging naar de kerels van VAMO Racing die op P5 gestart waren, en elke race progressie lijken te maken! Mad Brothers met de broers Meulemeester hoort ook in dit lijstje thuis en reed van P9 naar P5. Leuk om te zien dat deze relatief nieuwe piloten beloond worden voor hun inspanningen, en de resultaten stilaan lijken te komen.

Een heleboel foto’s (dank aan Cathy Beuselinck) hier!

Rondetijden ook terug te vinden via MyLaps.com.

Lees meer op ons forum!

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.