Mathias Grooten wint de 5e manche van Formula Karting in Essen

De 5e manche van het Formula Karting kampioenschap ging door te Daytona Kartbahn in Essen (Duitsland). Het is het enige circuit dat het kampioenschap aandoet buiten België en Nederland. Vooral de lengte van het volledige circuit van om en bij de 2 minuten is wat deze track interessant maakt!

Daytona Kartbahn - logo

Daytona Kartbahn – logo

Daytona Kartcenter is zeker geen onbekend circuit in het wereldje. In 2012 was het circuit de host voor het Kart World Championship, ze hebben ook heel wat endurance races (van 3u tot 24u), en redelijk wat kampioenschappen komen er langs voor een wedstrijd. Het circuit bestaat uit 2 binnenpistes die aan elkaar kunnen gekoppeld worden. Daar bovenop kan ook nog een stukje buitenpiste aangesloten worden. Dit alles zorgt voor een circuit met rondetijden van meer dan 2 minuten. Een hele uitdaging om op dit lange circuit constante tijden te rijden.

Formula karting kwam hier met een sprintrace formule voor de dag. Gezien de lengte van het circuit werd gekozen voor 4 sprintraces van 9 laps. Deze werd voorafgegaan van een hotlap kwalificatie. Een pitstop werd deze keer vervangen door een shotcut. Voor het eerst dit seizoen reden alle piloten ook samen op het circuit.

Na de 4 sprintraces won Mathias Grooten overtuigend met 15 punten voorsprong op Mats de Jong. Nick van Ostade die vorige race nog met pech af te rekenen had, kon de 3e plek veroveren. Rico Haarbosch die het hele seizoen tot nu toe domineert, kwam slechts op de 9e plek terecht, en ziet z’n streak als ongeslagene dus beëindigd.

Formula Karting Race 5 Podium

Formula Karting Race 5 Podium

Ondanks het feit dat er zeker enkele piloten wat moeite hadden met het circuit, leek de loting toch weer redelijk bepalend voor de uitslag.

Formula Karting Race 5 Daguitslag

Formula Karting Race 5 Daguitslag

Na de race werden de rijders uitgenodigd om met de organisatie even te reflecteren over het huidige kampioenschap tot nu toe.
Ook over de toekomst ervan werd uitgebreid gesproken en ideeën gedeeld. De basis voor de samenkomst was een enquête die een week eerder door de organisatie was uitgestuurd. Heel knap om te zien dat een organisatie belang hecht aan feedback van hun deelnemers.

De volgende wedstrijddag gaat door op het circuit van Inkart in Puurs (België).

You may also like...

Laat een reactie na