BIKC 2017 manche #3: First Kart ‘Inn

FKI logo

FKI logo

3e manche van het BIKC 2017, en meteen ook de meest speciale, en die waar het gros van de piloten het meest naar uitkeek. Op First Kart ‘Inn werd er met de PGK-Z schakelkarts gereden! De manche werd dan ook verspreid over 2 dagen.

BIKC: Matts Breckpot zegeviert in zinderend FKI

Het Belgian Indoor Karting Championship herwerkte dit weekend de uiterst spectaculaire piste van First Kart’ Inn in het Brabantse Machelen tot strijdtoneel voor haar derde wedstrijd. Matts Breckpot (Master Lite), Kris Cools (Master F40), Timo Van Impe (Master Heavy), Rico Haarbosch (Junior) et Rayhan Mouoya (Rookie) schitterden in hun respectievelijke disciplines.

Met deze wedstrijd bij FKI in Machelen begon de tweede seizoenshelft van het Belgian Indoor Karting Championship 2017, en alle grote namen uit het indoorkarten keken met grote spanning uit naar deze unieke gelegenheid om de fenomenale, voor de gelegenheid uit Italië overgebrachte PGK-Z-karts met 18PK-motor en sequentiële versnellingsbak, aan de tand te voelen.

Master Lite: Breckpot neemt overtuigend revanche

De Master Lite-finale bij InKart in Puurs, waar Matts Breckpot in extremis Giovanni Baccellieri moest laten voorgaan, stond nog fris in ieders geheugen. Deze keer echter liet de perfect tweetalige piloot uit Seneffe zich de kaas niet van het brood eten. Met glans werkte hij zich door de vijf kwalificatiewedstrijden, waarin hij genoeg punten sprokkelde om in de finale de overwinning te kunnen laten aan de Nederlandse Selina Balneger. Zijn derde plaats was voldoende voor de eindwinst in de hoogste categorie. «Eindelijk weerwoord voor Eupen en Puurs!», glimlacht hij, «Ik maak mijn achterstand op Giovanni in het kampioenschap goed. Bedankt aan iedereen die mij steunde!». Ondanks een matig resultaat in de finale werd Mathieu Huls tweede in de eindstrijd, vóór Mats de Jong, Arnaud Teuwen en Selina Balneger. Het werd een moeizaam weekend voor Giovanni Baccellieri, die uiteindelijk slechts zevende werd.

Master F40 & Heavy: Andermaal Cools en Van Impe

De categorieën Master F40 en Master Heavy verliepen wat meer zoals verwacht. Kris Cools deed zijn overwinning van in Puurs nog eens over in Machelen. Hoewel even opgeschrikt door een defecte kart in de oefenritten net vóór de finale, reed deze Westvlaamse Brabander naar de eindoverwinning bij de +40jarigen, vóór Alain Huls en Claudio Lanni. «Hoewel ik normaal met een GT rijd in de internationale autosport, blijf ik een immens plezier beleven aan het vrijetijdskarten, en ik probeer mij hiervoor wekelijks vrij te maken.», verduidelijkt Kris. Timo Van Impe van zijn kant duldde niemand voor zich in de Heavy-klasse, en won voor de tweede keer op rij vóór Sebastiaan Vanschonwinkel en Kwinten Swennen. Deze overwinning brengt hem op de tweede plaats in de tussenstand bij de +100 kg.

Junior: Stuwkracht 3 voor Haarbosch

Waar stopt het ooit voor Rico Haarbosch ? Onoverwinnelijk in de Juniorklasse voor jongeren van 14 tot 18 jaar, moest de jonge Nederlander de zege in de finalewedstrijd wel laten aan Logan Sougné, maar dat kwam door een haperende motor. Hij had echter meer dan voldoende punten uit de kwalificatiewedstrijden om zijn derde dagzege veilig te stellen. «Deze overwinning geeft mij een flinke voorsprong in het kampioenschap, maar ik ga er alles aan doen om een foutloze reeks neer te zetten in de laatste wedstrijd in Waver Indoor Karting!». Luikenaar Logan Sougné nam het zilver mee naar huis en blijft in de achtervolging in het kampioenschap. Met een zege in de tweede kwalificatiewedstrijd werd Guillaume Huls mooi derde in de eindrangschikking.

Rookie: Eindelijk Mouoya!

In de vorige wedstrijden werd Rayhan Mouoya niet altijd gespaard door de pechduivel, maar die heeft hij op de piste van First Kart’ Inn dit weekend overwonnen. De jonge Brusselaar schreef de drie eerste kwalificatiewedstrijden in de categorie Rookie voor 12 tot 15-jarigen op zijn naam. In de twee volgende moest hij Antoine Morlet laten voorgaan, maar in de finale trok hij het laken definitief naar zich toe. Hoewel het mes stevig tussen de tanden werd de jonge Antoine tweede in de eindstand. «Hoewel ontgoocheld beperk ik de schade voor het kampioenschap», geeft Antoine toe. Youenn Bossu klom als derde op het podium.
De grote finale van het Belgian Indoor Karting Championship 2017 staat in ieders agenda op 15 oktober eerstkomend in het nieuwe Wavre Indoor Karting, in Waver. Allen daarheen!

Foto’s: Marc Alexandre Stordeur

Podium Lite: P1. Matts Breckpot, P2. Mathieu Huls, P3. Mats de Jong (P1 Ladies: Selina Balneger)

Podium Lite: P1. Matts Breckpot, P2. Mathieu Huls, P3. Mats de Jong (P1 Ladies: Selina Balneger)

Podium Junior: P1. Rico Haarbosch, P2. Logan Sougné, P3. Guillaume Huls

Podium Junior: P1. Rico Haarbosch, P2. Logan Sougné, P3. Guillaume Huls

Podium F40: P1. Kris Cools, P2. Alain Huls, P3. Claudio Lanni

Podium F40: P1. Kris Cools, P2. Alain Huls, P3. Claudio Lanni

Podium Heavy: P1. Timo Van Impe, P2. Sebastiaan Vanschoonwinkel, P3. Kwinten Swennen

Podium Heavy: P1. Timo Van Impe, P2. Sebastiaan Vanschoonwinkel, P3. Kwinten Swennen

Podium Kids: P1. Rayhan Mouoya, P2. Antoine Morlet, P3. Youenn Bossu

Podium Kids: P1. Rayhan Mouoya, P2. Antoine Morlet, P3. Youenn Bossu

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.