Karten op cruiseschip: update

Vorig jaar kondigden we al aan dat er een cruiseschip gebouwd werd met een kartbaan op het bovenste verdiep. Nu een jaar later is dat schip gemaakt en sinds deze zomer is het in gebruik, dus bij deze een korte update.

De thuisbasis van het schip is de haven van Shanghai, maar ook in Tianjin.

De kartbaan vormt één van de hoofdattracties aan boord van de Norwegian Joy en is ontworpen in samenwerking met Scuderia Ferrari Watches. De racebaan bestaat uit twee etages en biedt plaats aan tien karts tegelijk. Natuurlijk geen karts op benzine, maar elektrische karts. Anders liggen andere cruisegangers benzinedampen in te ademen als ze liggen te bakken in de zon. Dat is niet wenselijk. De kartbaan krijgt beschermende wanden om te voorkomen dat een kart van de baan vliegt en direct in het water valt.

Hieronder een filmpje van de eerste uitvaart van het schip, in maart eerder dit jaar:

The Norwegian Joy has been running for several weeks on her route between the Chinese and the Japanese metropolises. The 230m long karting track is the magnet on the ocean and is fully booked from morning till evening. The circular view of the track on the nineteenth deck is unique, especially when you pass the coasts and the harbor entrances. The light installation with a multitude of effects plunges the karting track every evening into a sea of colors. The floodlight system also allows night operation.

Enkele foto’s die een mooie indruk geven op de Facebook post van RiMO (leverancier van de karts etc.).

CyCo

1985, Aalter, BE

Laat een reactie na