Hola Lulu Racing wint de 8u van First Kart ‘Inn

Naar jaarlijkse gewoonte is er in België eind september de autoloze zondag. Zo ook in Brussel. Traditioneel is er dan op First Kart ‘Inn de 8u wedstrijd. Dit jaar volledig volzet met 30 teams en een bijzonder hoog niveau in het deelnemersveld. Het beloofde een spannende strijd te worden.

Vooraf werden zoals gewoonlijk op First Kart Inn, de teams ingedeeld in poules, dit op basis van waar de organisatie denkt dat elk team zal finishen (ze kennen quasi iedereen die deelneemt). Elke poule rijdt met dezelfde karts om zo een gelijkwaardige strijd mogelijk te maken.

Hieronder een lijst van alle deelnemende teams en de betreffende karters. Hierop zie je ook meteen de 3 poules. A: team 1 tot en met 10, B: team 11 tot en met 20 en C: team 21 tot en met 30

8u FKI 2015 Deelnemende teams

8u FKI 2015 Deelnemende teams

Nadat alle rijders gearriveerd waren, werd er een korte briefing gehouden en de eerste kart geloot voor elk team. Daarna kon van start gegaan worden met 45 minuten vrije training. Het moment waarbij teams even kijken naar elkaar hoe de snelheid zit, maar ook onderling om de strategie te bepalen voor de kwalificatie.

De kwalificatie bestond uit 3 reeksen zoals dit ook in het formule 1 het geval is. Q1 werd gereden door elk team en duurde 15min. De top 20 (rankschikking op best lap) ging door naar Q2. Deze duurde 10min en hiervan ging de top 10 door naar Q3 om zo de finale startgrid te bepalen.

De pole werd bezet door Hola Lulu Racing met slechts 5 honderdsten voorsprong op P2, Dutch Value, die op zijn beurt slechts 4 honderdsten voor P3 Traxxis VV bleef. Het was dus allemaal heel close.

Op klokslag 12u werd de start gegeven voor de 8 uur durende wedstrijd.
Na een spannende middag waar heel hard gereden werd door alle deelnemende teams, viel om 20u de geblokte vlag. Het was Hola Lulu Racing (Matts Breckpot & Sebastien Lamarque) dat als eerste over de meet kwam. The Dutch Value (Ruben Boutens en Rico Haarbosch) werd 2e op 15 seconden en 30 seconden daarna kwam CU@Traxxis (Mats de Jong & Cédric Wauters) over de lijn. Vrij dicht opeen dus na 8 uren wedstrijd!

8u FKI 2015 Result

8u FKI 2015 Result

Opvallend, de top 14 finishte binnen de 5 ronden, de top 17 binnen de 6 ronden.

8u FKI 2015 Podium

8u FKI 2015 Podium

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.