“F*ck a name” wint 10u van Mol

mol_10u_2016_flyerAfgelopen zondag vond de 1e editie van de 10u van Mol plaats. Tot en met vorig jaar was hun jaarlijkse endurance race een 8u-race. Nu werden er dus 2 uurtjes aan toegevoegd.

Met maar liefst 16 teams aan de start (ook een primeur te Mol trouwens) beloofde het een leuke dag te worden. Eerder werd een poule-indeling bekend gemaakt. De ploegen werden namelijk opgesplitst in 2 poules die onderling met dezelfde karts zouden gaan rijden.

Poule A:

• Traxxis F40 (Sander D B, Ward M, Jerry W, Eric W, Kenny V)
  • Traxxis BVX (Christophe V, Nick V O, Stefan V, Cédric W)
  • F*ck a name! (Rob VC, Christophe V, Ayrton S)
  • Traxxis Training (Bjorn V, Stefan V, Cédric W)
  • Thaimoklima (Opnithi P, Kevin V D E, Romano F, Kevin L, Mathias G)
  • BlueStar (Tristan F, Guillaume H, Bastien C, Thomas D, Yoan M)
  • The Daltons (Kristof M, Gert G, Bart M, Miguel A)
  • Brokkenpiloten (Dirk B, Jarne V, Jens J, Louis V D A, Kris C)

Poule B:

• GC Racing (Glen H, Anke D D, Manfred V, Ronny O, Debbie B, Carmen M, Marcella S)
  • STLK (Steven L, Laurent D W, Kobe V M)
  • N’Joy (Ben P, Dirk B, Yvo B, Steven V G, Daan V D A)
  • Gio Racing (Giovanno V D B, Giovanni V B)
  • Work in Progress (Johnny K, Marcel H, Emile H, Maikel V B)
  • Zels Racing Sims (Thomas Z, Jef D H, Nick H, Bart P)
  • Yolo! (Davy V, Brent P, Stefan L, Paul V N)
  • First Kart ‘Inn (Alain H, Jeroen V, Salvatore G)

Na een half uur kwalificatie mag BlueStar Racing Team vanaf pole vertrekken (een sterke tijd gereden door Yoan Médart), gevolgd door F*ck a name en YOLO! De volledige startgrid zag er als volgt uit:

16. Work In Progress

Startvolgorde zegt natuurlijk nog niet veel, aangezien veel daar ook bepaald werd door de eerste kart die geloot werd, en de piloten die reden in de qualify.

Na 10u wedstrijd is het uiteindelijk F*ck a Name (ze hadden duidelijk niet veel zin om een gelegenheids-teamnaam te bedenken :p) die als eerste over de meet komt en de overwinning op hun naam ken zetten. Verdiende winnaars, en ook zeker geen complete verrassing met 2 marshals te Mol in Action in het team, aangevuld met een sterke thuispiloot.
Zij kwamen 25 seconden eerder over de finish dan Traxxis BVX die dus tweede werden. Het podium werd nog aangevuld met Thaimoklima op de 3e plek.

Podium:
P1. F*ck a name : Christophe Verhoeven, Rob Vancraenendonck, Ayrton Slegers
P2. Traxxis BVX : Christophe Verhoeven, Stefan Verhofsté, Nick Van Ostade, Cédric Wauters
P3. Thaimoklima : Mathias Grooten, Romano Fransen, Kevin Lemmens, Opnithi Puyato, Kevin Van Der Eycken

De winnaars ontvangen een mooie korting van 500€ voor de 24u-wedstrijd te First Kart ‘Inn eind april, wat ongetwijfeld een andere uitdaging wordt.

Speciale vermelding nog voor Christophe Verhoeven, die in twee teams reed (in totaal meer dan 7 uur in de kart!), en heel sterk zowel op P1 als op P2 wist te finishen (F*ck a Name en Traxxis BVX)!
Hij reed bovendien de snelste raceronde van 39.337!

10u Mol in Action 2016 Result

10u MIA 2016 - F*ck a Name

10u MIA 2016 – F*ck a Name

Foto’s van het volledige podium ontbreken jammer genoeg. De podiumceremonie werd vroegtijdig beëindigd door een champagne-interventie van Kevin L :p

Enkele reacties zijn terug te vinden op ons forum in de betreffende topic.