WSK Champions Cup 2015 round 1 – La Conca

WSK Champions Cup

WSK Champions Cup

De start van het seizoen is opgeschoven; de eerste wedstrijd valt eerder op het jaar dan anders. Bovendien zijn er ook gewoon meer internationale wedstrijden tegenwoordig, wat er voor zorgde dat er dit jaar minder piloten aan de start stonden (110 tov. de 183 van vorig jaar – maar liefst 40% minder). Ook de KZ2-klasse was afwezig ditmaal. Veel teams en piloten laten de Champions Cup aan zich voorbijgaan, en zien de Winter Cup als echte start van het seizoen. Weinig grote officiële teams aan de start, maar toch nog genoeg piloten en niveau voor een mooie strijd in de Mini, KF en KFJ klasses.

In de KF klasse domineerde de Deen Nicklas Nielsen in het droge, maar hij zag de winst toch nog aan zich voorbijgaan wanneer hij zijn motor nie meer op tijd gestart kreeg voor de herstart in de finale. De Pool Karol Basz was zijn voornaamste rivaal, een situatie die zich waarschijnlijk nog wel zal voordoen dit seizoen. Het was echter de jonge Nederlander Richard Verschoor die met de winst ging lopen, voor de Rus Egor Supenkov en Nielsen.

In de KFJ was het wel een Deen die het hoogste schavotje op het podium mocht betreden; Christian Lundgaard versloeg de Amerikaan Logan Sargeant an de Braziliaan Felipe Drugovich.

De Mini klasse was quasi uitsluitend door jonge Italiaanse pilootjes bezet. Daar was het Luigi Coluccio die de betere was, voor Giuseppe Fusco en Dennis Hauger.

Volledige resultaten: KF, KFJ, Mini, (alle).

Volgende afspraak reeds volgende week, op hetzelfde circuit!

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.