24 Hours of America 2015

24h America 2015 logo

24h America 2015 logo

Afgelopen weekend werd in Daytona (Florida, USA) de jaarlijkse 24 Hours of America wedstrijd verreden (6e editie).

Het gaat hier om een race met een wat hogere inschrijvingsprijs en iets meer media-aandacht. Omwille van dat eerste is het aantal ‘toppiloten’ uit de karting jammer genoeg iets minder natuurlijk, terwijl er wel meer ‘celebrities’ en media-figuren aan de start staan. Dat is iets dat we ook bij ons zien…

De wedstrijd vind plaats op de Daytona International Speedway in Florida (USA), waar binnen enkele weken de beroemde Daytona 500 ook gehouden wordt (22 februari as.). (Het karting circuit ligt binnenin het auto-circuit.)

Favorieten waren de winnaars van vorig jaar; het team Detroit Rock City, met onder andere Drew Cattell die als performance engineer werkt bij General Motors, en als andere piloten Perry Herndon, Joseph Buffa en Ennis Bragg.

Na 1622 ronden sloegen zij er ook in om hun titel te verdedigen, en werden dus als eersten afgevlagd! Ze hadden ‘slechts’ 42 seconden voor op het team Johan Schwartz Racing, met als piloten onder andere Ryan Shattuck. De 2 koplopers hadden wel een comfortabele voorsprong van 5 ronden op Eagle Air, het team dat derde werd.

24h America 2015 - winnaars - Detroit Rock City

24h America 2015 – winnaars – Detroit Rock City

Zeker speciaal:
Maar liefst 3 piloten zouden trachten individueel de race uit te rijden, en zo het record in het Guinness Book Of World Records scherper stellen. Eéntje daarvan kwam zelf speciaal vanuit Japan overgevlogen.
Zij zijn Trey Shannon (Racing For Tourettes, van beroep ook Motorsport Fitness Trainer), huidige recordhouder Ryan Dyer (Maine Indoor Karting), en de Japanner Motoyasu Yamada.
(Lees op ekartingnews.com een voorstelling van de 3 heren.)
Deze 3 piloten kregen wel een ‘speciale behandeling’; hun karts kregen achteruitkijkspiegels gemonteerd (om veiligheidsredenen, zodat ze goed zouden kunnen laten passeren), en hun nummerbordjes kregen een andere kleur zodat het ook voor de andere teams duidelijk is.

Extra vermelding ook nog voor het Wounded Warriors team die gewonde (ook verlamde) ex-soldaten van het Amerikaanse leger groepeert. Respect voor hen!

De volledige results:

24h America 2015 results

24h America 2015 results

Filmpje van de start (on board bij: #13 Team Dingus media-only):

Meer info ook nog op de Facebook pagina van het event.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.