In het najaar nieuwe (elektrische) karting in Gent

Als dergelijk nieuws ons bereikt zijn we daar natuurlijk enthousiast over. Een welkome afwisseling met de berichten van kartings die (moeten) sluiten of verhuizen de dag van vandaag!

In september 2015 opent in Dok Noord (Gent), waar de vroegere ACEC-fabriek was gevestigd, een complex met winkels, flink wat horeca en veel vrijetijdsvoorzieningen waaronder een elektrische karting.

Dok Noord is niet alleen de naam van een deel van de kleine ring van Gent. In de eerste plaats is het de reconversie van de vroegere ACEC-fabrieken. Dok Noord is ook de start van het project Oude Dokken: een gebied van meer dan 60 hectare vanaf de Dampoort tot de Muide. Dit grootschalige project zal in de komende jaren zorgen voor een echte Docklands in Gent.

Alle ruimtes zijn reeds verhuurd of verkocht. Boven op het oude ACEC-gebouw komen nog 36 appartementen. Een parkeergarage voor 800 wagens is klaar.

De karting zal de naam ‘Ekart’ meekrijgen. Er wordt sowieso gekozen voor elektrische karts, maar het exacte type moet nog beslist worden (Sodi, Biz, CRG, Rimo, Dino, OTL, … opties genoeg tegenwoordig). De reden om voor elektrisch te kiezen is hoofdzakelijk de vergunning en het milieu (ook ivm. afzuiging etc.), maar ook omdat de karting zich op de tweede verdieping van een winkelcentrum bevindt is dit een te verantwoorden keuze. Dit heeft ook als voordeel dat ze de temperatuur in de hal hoger kunnen houden, wat aangenamer is voor de bezoekers en toeschouwers, alsook de aangrenzende panden en hun clienteel.
De oppervlakte van de ganse karting, inclusief bar, zou 4000 m² bedragen.

Mensen achter het project zijn voornamelijk Steven Moulaert en Bernard Rossel, het duo dat in 2004 reeds Pole bvba oprichtte (de organisatie achter de streetraces (Streetrace.be), ondertussen overgedragen aan Kart Events Belgium van Siebert Verfaillie). Mensen met redelijk wat kennis en ervaring in het kart-wereldje dus! Zij zullen bij de dagdagelijkse taken hulp krijgen van Olivier Nemery.
Het inrichten van de bar en leggen van het circuit etc. zou vlak voor de zomer plaatsvinden (juni/juli), terwijl het ganse complex zou moeten openen in de 3e week van september.

werf Dok Noord, Gent

werf Dok Noord, Gent

Hiernaast nog een foto van de actuele situatie. Er is dus nog wel wat werk te verrichten. 🙂

We kijken er naar uit!

Zie ook: Nieuwsblad.be, Dok Noord.be, Standaard.be

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

5 Responses

  1. Gent says:

    Is de karting al geopend?

    • CyCo says:

      Neen, de bouwwerken zitten wat achter op schema. Het zal eerder rond de eindejaarsperiode zijn vermoedelijk. Je leest het uiteraard zo snel mogelijk op Kartzone.be!

    • CyCo says:

      Nieuwe richtdatum: maart 2016.

      • sirKitKat says:

        nog steeds maart? of is het nog steeds bouwwerf?

        • CyCo says:

          Het zou nog steeds maart moeten zijn. Volgens de eigenaren zitten ze voorlopig nog op schema.

          De karts zijn ondertussen besteld.

          Vandaag (4 januari 2016) starten de werken aan het horeca-gedeelte en de verlichting boven de baan. Eind deze maand (26 januari) zouden de werken aan de baan zelf moeten starten, wat dan half februari (tegen de 16e) klaar zou moeten zijn…

          Dit zou een opening in de maand maart mogelijk moeten maken!

          Van zodra er meer nieuws is lees je het op Kartzone.be.

          Ter info; wij hebben niets met de karting te zien, maar proberen gewoon zo correct mogelijk info te verstrekken 🙂

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.