1e manche Bridgestone Super Cup 2015

Bridgestone Supercup South Garda Karting

Bridgestone Supercup South Garda Karting

Afgelopen weekend was het in South Garda Karting (Italië) te doen; de 20e editie van de Winter Cup (onderdeel van de Bridgestone Supercup), die maar liefst meer dan 250 piloten uit 36 landen aan de start had.

Eerder kondigden we de 2015 editie van dit kampioenschap ook al aan. Traditiegetrouw staan hier de grootste namen aan de start, met meerdere ex-wereldkampioenen en Europese kampioenen, althans diegene die niet naar de autosport doorgegroeid zijn.

De races van het jaarlijks terugkerend kampioenschap hebben doorheen de jaren het gros van de huidige en voormalige (jongere) F1 piloten de revue zien passeren (bv. Vitantonio Liuzzi, Jenson Button, Julian Bianchi, Robert Kubica, Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Sebastian Vettel, etc.). Huidige F1-piloot Dannil Kvyat (die het event in 2009 trouwens won) was hier enkele weken geleden nog aan het trainen, en ook Max Verstappen is er geen onbekende – hij won in 2012 en 2013.

De editie dit jaar was er eentje met heel wisselende weersomstandigheden, wat ook voor variatie in de wedstrijden, en hier en daar ook voor verrassende resultaten zorgde (vooral in de KZ2-klasse).

We kunnen alvast de podia meegeven:

Mini Rok:
P1. Luigi Coluccio
P2. Leonardo Marseglia
P3. Edoardo Villa

KFJ:
P1. Christian Lundgaard
P2. Logan Sargeant
P3. Paavo Tonteri

KF:
P1. Nicklas Nielsen
P2. Marcus Armstrong
P3. Felice Tiene

KZ2:
P1. Flavio Camponeschi
P2. Marco Zanchetta
P3. Menno Paauwe

Meer resultaten: klik

*UPDATE*
Details, foto’s en filmpjes te vinden op kartlink.com.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.