Gesmaakte editie 6u FKI

6u FKI 2015 - affiche

6u FKI 2015 – affiche

Afgelopen zaterdagavond vond de jaarlijkse 6 uren race te FKI plaats. Een race die ooit in het leven geroepen werd als oefening voor de 24 uren race in april, zowel voor piloten als organisatie, maar die ondertussen toch wat z’n eigen leven is beginnen leiden.
Getuige de ruime interesse voor de race, ook door niet-regulars, en dit jaar waren er zelf 3 teams uit Polen aanwezig!

Met meer dan 90 piloten, verdeeld over 30 ploegen, was de race volzet, en enkele ploegen moesten zelf geweigerd worden.
Jammer genoeg ontbraken er wel nog enkele vaste waarden op FKI, die andere verplichtingen hadden die avond.

In de half uur durende qualify bleek al dat het vooraan zeker spannend zou gaan worden, en de tijden zaten heel dicht opeen.

Na zes uren het beste van zichzelf te geven werden Cédric Wauters en Mats de Jong als winnaars afgevlagd, die daarmee beiden duidelijk heel gelukkig waren. Opnieuw een succesvolle samenwerking tussen het éénpersoons-team van Mats (CU@Finish) en Traxxis waartoe Cédric behoort. Voor de gelegenheid werd onder de naam Traxxis Rock gereden, als één van de 5 aanwezige Traxxis-teams.

Mats juicht als Cédric als eerste over de finish komt

Mats juicht als Cédric als eerste over de finish komt


Zij hadden uiteindelijk 35 seconden – of iets meer dan een halve ronde – voorsprong op RS1, een team dat bestond uit Yoan Medart en Jessica Vanderperren (hun andere teamgenoot, Sofian Tahere, werkte onder RS2 de 6u-wedstrijd quasi op z’n eentje af, en werd mee uitgenodigd op het podium).
Even verderop op de derde plaats vonden we het team van Andy Gaban en Kevin Vandenhoeck, voor de gelegenheid onder de naam Pink Panthers.

De race verliep heel vlot, er waren quasi geen incidenten en geen problemen. Iedereen leek gelukkig en kon met een tevreden gevoel huiswaarts keren, halverwege de nacht. Ook de Polen, die nog een lange autorit voor de boeg hadden!

Heel geslaagde en gesmaakte editie van deze race dus. Hopelijk zien we een herhaling hiervan op de 24u die eind april verreden wordt!

Podium:

6u FKI 2015 - podium

6u FKI 2015 – podium

Volledige uitslag:

6u FKI 2015 - afdruk van de uitslag

6u FKI 2015 – afdruk van de uitslag

Verslagen van de piloten en organisatie zijn op het forum terug te vinden!

Meer foto’s zijn er te vinden op Facebook, met dank aan Paul De Winter.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.