2e editie 6u Bilzer karting

6u Bilzer Karting - affiche

6u Bilzer Karting – affiche

Afgelopen zaterdag werd de 2e editie van de 6u van Bilzer Karting gehouden. De wedstrijd was al snel volzet en er verschenen 15 teams aan de start waaronder enkele sterke teams met thuispiloten (Acuity racing en KMX racing). Traxxis stuurde ook 2 teams richting Bilzen, en ook DWT was terug van de partij, ditmaal ook met 2 teams waar voor de gelegenheid enkele toppers bij reden.

De kwalificatie was voor elk team 1 ronde een hotlap zetten en dat gaf hier en daar toch verrassingen voor piloten die weinig of niet getraind hadden op de piste.

De race verliep vrij vlekkeloos voor iedereen. Een uitzondering was kort na de start van de race, waar de riem van de kart van Traxxis vvv het begeven had. Zij moesten de race met een vervangkart verderzetten en verloren wat tijd (die ze later wel deels gecompenseerd kregen).

Bij het vallen van de finishvlag wist DWT 1 (met Mathias Grooten, Filipe Vieira en Dylan De Wolf) de overwinning op hun naam te schrijven. Een 30 seconden achter hen werd Traxxis vvv 2e. Voor hen reden Nick Van Ostade, Christophe Verhoeven en Stefan Verhofsté. Iets minder dan 2 rondes achter de winnaars werd Acuity Racing afgevlagd als 3e, hun team bestond uit Bjorn Aelberts, Mathy Vanbrabant, Sebastiaan Vanschoonwinkel.

Enkele verslagen van piloten zijn terug te vinden op ons forum.