WSK Super Master Series round 1

WSK Super Master Series

WSK Super Master Series

Afgelopen weekend werden de WSK piloten al weer verwacht van in actie te komen.
In het Italiaanse Adria ging openingsronde (van in totaal 4 manches) van de Super Master Series van start.
Bij de 200 deelnemende piloten (uit meer dan 30 verschillende landen!) zowat alle bekende toppers, maar ongetwijfeld ook een heleboel nieuwe piloten die trachten naam voor zichzelf te maken en zich in de kijker te rijden.

Binnen 2 weken vindt de 2e ronde reeds plaats!

KZ2:

Marco Ardigò zal ongetwijfeld even met de zenuwen gezeten hebben bij de start van de finale, wanneer hij niet van de lijn leek te komen door een oververhitte koppeling. Gelukkig voor hem kreeg hij enkele tikken van de piloten achter hem, waardoor z’n kart toch in gang schoot en hij kon vertrekken. Enkele bochten later had hij reeds de leiding overgenomen, en die zou hij niet meer afstaan. Ardigò finishte als eerste, voor de verrassende Spanjaard Jorge Pescadoren de Fin Simo Puhakka, die op zich ook een heel impressionante inhaalrace reed.
Vlak naast het podium eindigden namen als Jordon Lennox-Lamb, Davide Foré, Anthony Abasse, Jorrit Pex en Rick Dreezen.

KF:

In de KF-klasse was de Pool Karol Basz en de Deen Nicklas Nielsen opnieuw de protagonisten. In de finale bleek dat de Deen z’n banden net niet genoeg gespaard had, waardoor Basz de bovenhand kon nemen wanneer Nielsen begon te vertragen.
Na een lang gevecht voor de derde en laatste podiumplek was het de Nederlander Martijn Van Leeuwen die aan het langste eind bleek te trekken.

KFJ:

Een kleine verrassing in de KFJ-klasse, waar de Brit Clement Novalak zich na enkele mindere prestaties in de heats toch naar voren wist te werken, en zelf de pole-position wist te nemen voor de finale. Daarin kon hij zijn tegenstand afhouden, en finishte zo voor de Amerikaan Logan Sargeant en de Rus Artem Petrov, nadat die twee enkele keren van positie wisselden in de openingsrondes. De eerste overwinning ooit voor Novalak, die daar zichtbaar tevreden mee was.

60 Mini:

Bij de jongsten was het de Italiaan Mattia Michelotto die zijn allereerste race won door bij de start de Noor Dennis Hauger naar de tweede plaats te verwijzen. Deze laatste moest zelf nog een positie toegeven wanneer de Slovaak Mattia Muller ook nog kon passeren. Het verschil aan de geblokte vlag was miniem!

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.