CIK-FIA komt terug op nieuw voorbumpersysteem

Zoals we eerder al meldden werd er begin dit jaar door de CIK-FIA een nieuw voorbumpersysteem ingevoerd waarbij de voorbumper naar beneden klapt na een impact.

Dit heeft in het wereldje al voor heel wat discussie gezorgd (zie ook commentaren onderaan ons eerdere artikel), en nu blijkt de CIK-FIA ook op hun beslissing terug te komen, en deze nieuwe voorbumpers dus niet langer verplicht te maken. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd, maar dit zou elk moment gaan gebeuren.

Lees ook: tkart.it

*UPDATE*
Artikel over de toekomst hieromtrent: op kartcom.com

CyCo

1985, Aalter, BE

5 Responses

 1. Dimitri says:

  Want?

  • CyCo says:

   Ik vermoed enerzijds piloten die gaan brake-testen om de piloot in hun achterbumper uit te schakelen, maar anderzijds ook dat piloten die iets te hard over een kerb gaan ook meteen hun race (of zelf qualify) afgelopen is – zie filmpje:

 2. Super!!!

  Het was gewoonweg een totaal ondoordacht systeem dat door mensen die nooit of een eeuwigheid geleden nog in een kart plaats genomen hadden werd voorgedragen. Ik denk dat ze dan toch het licht gezien hebben want er was buiten de verplichte reeksen geen enkele andere organisatie die zinnens was om dit in hun reglementen op te nemen.

 3. CyCo says:

  En toch blijf ik er bij dat ze iets moeten verzinnen om het aantal uitvallers in lap 1, turn 1 te verkleinen 🙂

  • Volledig met je eens Cyco! Afgelopen weekeinde naar de BNL kick off geweest en daar was het al een pak beter dank zij het afschaffen van de handbediende voorremmen.

   Eerlijk gezegd moet er ook wel wat spanning in zitten. Als je rondjes gaat rijden zonder dat er iemand ns een poging doet om je in te halen kan je beter gewoon de 3 piloten met de snelste crono’s op het podium plaatsen. 😉

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.