WSK Super Master Series round 2

WSK Super Master Series

WSK Super Master Series

Twee weken na manche 1 was het afgelopen weekend al de tweede wedstrijd in de WSK Super Master Series.
Op het International Circuit 7 Laghi (Castelletto di Branduzzo – Pavia – Italië) werd er gestreden voor de dagtrofeeën maar ook voor de kostbare puntjes in het klassement.

Op de livestream op WSK.it zaten toeschouwers vanuit maar liefst 70 landen te kijken naar het spektakel; de verwachte regen liet niet lang op zich wachten, en zorgde voor heel tricky omstandigheden voor de piloten.

KZ2:

WSK Super Master Series round 2 - KZ2 podium

WSK Super Master Series round 2 – KZ2 podium

De Italiaan Marco Ardigò vocht in de beslissende race gedurende enkele rondes een duel uit met de Fransman Anthony Abasse, alvorens toch de definitief beslag te kunnen leggen op de leiding, en hij zag de geblokte vlag als eerste. De Fransman kon z’n tweede plaats vasthouden, terwijl de derde plek naar de Italiaan Flavio Camponeschi ging, die een heel sterke inhaalrace reed na pas als 12e te zijn gestart in de finale.

KF:

WSK Super Master Series round 2 – KF podium

WSK Super Master Series round 2 – KF podium

Al lang niet meer de eerste keer dit jaar waren het opnieuw de Pool Karol Basz en de Deen Nicklas Nielsen die de voornaamste protagonisten waren in de KF-klasse. Nielsen startte vanop pole position, maar werd in de eerste rondes ingehaald door Basz, die zijn leidersplaats niet meer afstond en dus de race ook wist te winnen. Nielsen kreeg het nog erg lastig met de Italiaan Matteo Viganò die een spectaculaire inhaalrace reed na als 11e gestart te zijn. Nielsen kon hem niet afhouden en moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde podiumplaats, achter de Italiaan.

KFJ:

WSK Super Master Series round 2 – KFJ podium

WSK Super Master Series round 2 – KFJ podium

In de KFJ-klasse was het de Brit Clement Novalak die nog maar eens z’n uitstekende vorm toonde in deze eerste seizoenshelft. Hij won na de 1e manche 2 weken terug ook deze manche. Hij moest hiervoor wel de Amerikaan Logan Sargeant afhouden in de laatste rondes. Wanneer Sargeant dan ook nog een spin maakte was het de Belg Ulysse De Pauw die de 2e plaats van hem af wist te snoepen. Sargeant kon gelukkig nog als 3e over de streep rollen.

60 Mini:

WSK Super Master Series round 2 – 60 Mini podium

WSK Super Master Series round 2 – 60 Mini podium

Hier leek het wel een one-man-show te zijn voor de Noor Dennis Hauger, die van start tot finish eenzaam en alleen aan de leiding reed. De Italiaan Mattia Muller werd tweede na een fantastische start, terwijl z’n landgenoot Marzio Moretti als derde mee op het podium mocht.

Filmpjes van de finale terug te vinden op het YouTube kanaal van WSKPROMOTION:

60 Mini finale:

KFJ finale:

KF finale:

KZ2 finale:

Derde manche op 12 april, en vierde en laatste manche reeds twee weken later op 26 april!

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.