Giovanni Baccellieri eindwinnaar BIKC 2015

BIKC 2015Vandaag vond het Belgian Indoor Karting Championship editie 2015 plaats te First Kart ‘Inn (FKI) (Machelen, Brussel, België). Al enkele maanden keken menig piloten uit naar dit kampioenschap. Gedurende alle wedstrijden werd er gereden met de PGK-Z schakelkarts. Een unieke ervaring die heel wat piloten wouden beproeven. Bovendien een ervaring die zeker en vast kan tellen als training voor alle deelnemers van het Kart World Championship 2015. Daar zal er ook met dezelfde karts gereden worden.

Het BIKC geldt dan ook als officiële Belgische qualifier voor het KWC, waar de winnaars met een gratis entry naar huis gaan! (Eerder dit jaar hadden we ook al de Nederlandse, de Engelse en de Spaanse qualifier. De komende maanden volgen er nog enkele!)

Traditioneel bestaat het BIKC-weekend uit verschillende ‘onderdelen’. Er zijn de trainingssessies, die voor iedereen toegankelijk zijn. Er is de ‘Champ of Champs’ race, waarbij verschillende ‘naties’ het tegen elkaar uitvechten. De deelnemers hiervoor zijn op voorhand gekozen en is dus eigenlijk enkel op uitnodiging. De piloten worden geselecteerd aan de hand van prestaties in voorgaande kampioenschappen. En dan is er natuurlijk het BIKC zelf, dat 2 klasses kent; junioren en senioren (volwassenen).
Hét belangrijkste klassement is natuurlijk dat van de senioren.

Voor de finale werd een leuke foto genomen van alle piloten die zo ver geraakt waren:

BIKC 2015 final drivers

BIKC 2015 final drivers

De uiteindelijke winnaar hier was Giovanni Baccellieri die terug een ijzersterk kampioenschap reed. Baccellieri was eerder al kampioen in 2014 en volgt dus nu zichzelf terug op.

Naast hem stonden Arnaud Teuwen (2e) en Ruben Boutens (3e) op het podium.

BIKC 2015 podium

Eindklassement BIKC 2015 senior:

BIKC 2015 - senior ranking

BIKC 2015 – senior ranking

Ook over de rest van het weekend kunnen we natuurlijk wat melden.
De trainingssessies waren ongezien populair, daar het de eerste keer was dat er in België met deze karts kon gereden worden. Een vloot van 25 karts werd, vergezeld van een batterij marshals, overgebracht vanuit Italië. Heel wat piloten schreven zich in voor enkele trainingssessies, ook piloten die niet meededen aan het BIKC kampioenschap. Het was voor iedereen serieus wennen, en sommige piloten hadden het duidelijk veel vlugger onder de knie dan andere.

Het BIKC junior kampioenschap kende natuurlijk een iets kleinere opkomst dan bij de seniors, maar toch nog meer dan genoeg om voor duidelijke spannende races te zorgen.
De top 3 leek echter vrij afgetekend, met Giovanni Baccellieri op 1, Rico Haarbosch op 2 en Ayrton Walczak op 3. Dit was op het einde van de avond ook de respectievelijke eindstand in het klassement.

BIKC 2015 – podium junior

BIKC 2015 – podium junior


Bij de junior dames was het op 1 Céline Coppieters, op 2 Kasia Brem en op 3 Ine Vanderplasschen.
BIKC 2015 – podium junior women

BIKC 2015 – podium junior women

BIKC 2015 junior ranking

BIKC 2015 junior ranking

De ‘Champ of Champs’ race op zaterdag kende opnieuw een vrij internationaal deelnemersveld. Beetje jammer dat sommige landen, zoals de UK, toch verstek moesten geven.
Uiteindelijk was het Nederland dat met de winst ging kopen, met piloten Ruben Boutens en Rico Haarbosch. België werd tweede met Filipe Vieira en Giovanni Baccellieri, voor Duitsland met Marc Schings en Lukas Withake.

BIKC 2015 - podium 'Champ of Champs'

BIKC 2015 – podium ‘Champ of Champs’

BIKC 2015 - result 'Champ of Champs' race

BIKC 2015 – result ‘Champ of Champs’ race

 

De ‘senior’-klasse was natuurlijk het main event op zondag. Het resultaat van deze lange dag werd bovenaan dit bericht reeds besproken.

In de ‘women’ subklasse hier (zelfde races maar ook apart klassement) was de winst voor Jessica Van der Perren, voor Selina Balneger en Esmée De Vilder.

BIKC 2015 - podium women

BIKC 2015 – podium women

Winst in de ‘outsider’ klasse (lees: mensen die niet echt gekend zijn in het karting-milieu, en niet vaak (meer) karten) ging naar Wolfgang Reip, onder andere ook bekend uit de autosport waar hij inrolde door de Nissan GT Academy in 2012 te winnen!

Veel foto’s van afgelopen weekend te vinden op de Facebook page!

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.