2015 ROTAX MAX Euro Challenge race 1

rgmmcDe openingsmanche van de 2015 ROTAX MAX Euro Challenge zit er op.
Afgelopen weekend werden op het Franse circuit Sologne Karting de eerste races van het seizoen in dit kampioenschap verreden.

160 deelnemers streden voor de overwinning in 4 klasses.

Rotax Max Juniors:

De prefinale bij de junioren evolueerde al snel naar een gevecht tussen Jack McCarthy (Strawberry Racing), Oliver York (Aim Motorsport) en Javier Gonzalez (Paul Carr Racing). Dit trio nam de leiding en reed weg van het pak, terwijl Tom Gamble (Dan Holland Racing), die op de tweede plek gestart was, naast de piste terecht kwam na een aanrijding bij de start. Enkele rondes later konden Jordan Brown-Nutley (CRM) en Kiern Jewiss (Strawberry Racing) het gat met de leiders toerijden, en hen ook onder druk beginnen zetten. Een heleboel positiewijzigingen, ook voor de leiding, later was het toch Jack McCarthy die aan het langste eind trok en als eerste afgevlagd werd. Jordan Brown-Nutley moest genoegen nemen met een tweede plaats, vlak voor Kiern Jewiss, Fin Kenneally (Aim Motorsport) en Oliver York die pas vijfde werd.

In de finale waren het Jack McCarthy en Kiern Jewiss die het tempo aangaven, aangezien Oliver York en Jordan Brown-Nutley terugvielen naar de achterhoede vlak na de start. Jack McCarthy (b)leek onverslaanbaar en haalde makkelijk z’n dubbele overwinning binnen, terwijl Kiern Jewiss beslag legde op de tweede plek. Voor de derde plaats was het wel een open strijd, en na een heftige battle ging die uiteindelijk naar Dean MacDonald (Aim Motorsport), voor Axel Charpentier (Strawberry Racing) en Alex Quinn (CRG SPA).

P1. Jack McCarthy
P2. Jordan Brown-Nutley
P3. Fin Kenneally

Rotax Max Seniors:

De prefinale bin de senioren was veel minder spectaculair. Pierce Lehane (Strawberry Racing) en zijn teammate John Stewart (Strawberry Racing) vestigden zich aan de top, terwijl de rest van het pak het duidelijk moeilijk had in de openingsrondes. Het leidende duo reed vlot weg en reed een tactische race, met Stewart voor het grootste deel van de race aan de leiding. Met nog 3 rondes te gaan kon Lehane, die duidelijk kon profiteren van het feit dat hij al de hele tijd weggestoken zat in de bumper van z’n teamgenoot, de leiding overnemen en hij stond die ook niet meer af. Stewart moest genoegen nemen met een tweede plek, terwijl Berkay Besler (Bouvin Power) als derde over de meet reed, voor Edward Brand (CRG SPA) en Sam Marsh (Dan Holland Racing).

Pierce Lehane was dus opnieuw ‘the man to beat’ in de finale. De Australiër verdedigde zijn plaats vlak na de start, maar John Stewart, Berkay Besler en Jai Nijjar (Strawberry Racing) zaten hem op de hielen en wachtten hun kans af. Na een lange periode zonder aanvallen probeerden ze het allen zowat tegelijk, waarbij ze elkaar hinderden en er niet in slaagden om de leiding van Lehane af te nemen. Deze laatste kon een beslissend kloofje van enkele meters slaan, en sloot z’n succesvol weekend af met nog een overwinning. Achter hem was het John Stewart die de tweede plek in beslag nam, voor Jai Nijjar.

Zowel in de prefinale als in de finale zagen we hier dus een volledig podium voor Strawberry Racing!

P1. Pierce Lehane
P2. John Stewart
P3. Jai Nijjar

DD2:

Ferenc Kancsar (BirelART/KMS) had de beste start in de DD2 prefinale en reed weg van de rest van het pak. Zijn overwinning leek nooit in gevaar te gaan zijn, tot wanneer de achtervolgers halverwege de race toch het gat beduidend begonnen te verkleinen. Meter voor meter kwamen Anthony Abbasse (Sodikart), Mats van den Brand (VPDR), Kevin Ludi (Spirit Racing), Roope Markkanen (VRT) en Henrique Baptista (Dan Holland Racing) dichter, tot wanneer ze in Kancsar z’n slip stream zaten. Er bleef echter slechts 1 ronde meer over, en Kancsar moest alles uit de kast halen om zijn positie te verdedigen, maar slaagde daar ook in. In bovengenoemde volgorde kwamen ze over de finish.

In de finale ging het nog een pak moeilijker voor Ferenc Kancsar. Hij kon de eerste rondes nog aan de leiding blijven, maar zijn tegenstanders maakten het hem meer dan moeilijk. In eerste instantie was het Mats van den Brand die de leiding overnam, maar ook dat duurde niet lang. Lokale held Anthony Abbasse was diegene die zich halverwege de race vooraan nestelde, met Ferenc Kancsar, Kevin Ludi, Marcel Schirmer (RS Competition) en Mats van den Brand in z’n slipstream. De Fransman toonde geen tekenen van verzwakking gedurende de rest van de race, en kon zo ook de overwinning in eigen land in de wacht slepen, voor Ferenc Kancsar en Kevin Ludi die kort daarachter het podium vervolledigden.

P1. Anthony Abbasse
P2. Ferenc Kancsar
P3. Kevin Ludi

DD2 Masters:

Bij de DD2 Masters was het de Rus Igor Mukhin (CRG SPA) die de overwinning in de wacht sleepte in de prefinale. De Japanner Kawase Tomokazu (Uniq Racing Team) deed echter hetzelfde in de finale, en pakte daarmee de overwinning, voor Igor Mukhin en Tamsin Germain (DG Racing).

P1. Kawase Tomokazu
P2. Igor Mukhin
P3. Tamsin Germain

Volgende ronde te Castelleto (ITA) in het weekend van 31 mei.

Meer info op www.rotaxmaxeurochallenge.com of www.rgmmcmedia.com (ook verslagen, foto’s, resultaten en live TV stream).

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.