Inkart Super Stars

logo Inkart Super Stars

logo Inkart Super Stars

Een nieuw race-event/concept is, dankzij de staff van Inkart, in het leven geblazen en werd op 14 april gepresenteerd op het prachtige in- en outdoor circuit te Puurs. Een race waar enkel de trouwe klanten van Inkart een uitnodiging voor kregen via e-mail. Wie al heeft deelgenomen aan een paar races van Inkart, weet dat de organisatoren graag altijd iets speciaals doen om de beleving net dat iets meer mee te geven. Het verschil bij dit event is dat het niet meer gaat om een race met “speciale” extra en dergelijke, maar wel om een geheel aan originele proeven, die individueel hetzelfde aantal punten kunnen opbrengen.

Uiteindelijk waren er 10 deelnemers die er zich aan zouden wagen. Misschien iets minder dan de organisatie gehoopt had, maar toch nog een mooie bende.

Nadat alle deelnemers waren aangekomen, werd er onmiddellijk gestart met de briefing. De eerste proef zou gaan om een hotlap af te leggen met 1 verkenningsronde met een krachtige Sodi RX250 kart, die toch over beduidend wat meer power beschikt dan de gewone huurkart. De volgorde van de uitslag zou ook de volgorde van de kartloting en de startgrid bepalen voor de derde proef: een sprintrace.

Maar eerst was het tijd voor de tweede proef: Een quiz bestaande uit meerdere onderdelen zoals: een quiz, bekende personen (al dan niet uit de racewereld) herkennen en een quiz met videofragment. Achteraf bleek dat voor sommigen toch niet zo makkelijk.

Derde proef was dus een sprintrace in reverse (zeer zeldzaam op Inkart!). Weinig verrassingen t.o.v de startgrid, de enigen die wat extra punten hebben kunnen bemachtigen zijn Thierry De Wolf en Kenneth Goris.

Daarna was het tijd voor de reflex-test: Iedere piloot moest om de beurt voor een rek gaan staan met 8 hangende houten staven. In een willekeurige volgorde vielen de staven naar beneden en de piloot moest zoveel mogelijk staven vangen voordat deze de grond raakten.

Als voorlaatste proef moesten de piloten weer een hotlap rijden, maar deze keer op een elektrisch aangedreven step. Met pak aan en helm op, best wel geestig om te zien. De steps gingen ook redelijk snel en het sturen was blijkbaar ook een hele uitdaging.

De laatste test en daarbij ook de meest spectaculaire uitdaging ging als volgt: Een snelle ronde afleggen op het natgemaakte Jesco slipparcours met een Mercedes op (helemaal versleten) profielloze slick banden. De deelnemers kregen 1 verkenningsronde, 1 opwarmronde en een getimede ronde om zo dicht mogelijk bij de doelgestelde tijd te raken, namelijk 1 minuut en 5 seconden. De supporters kregen dan ook een mooie portie aan donuts, gierende banden en zware drifts te zien.

De eindresultaten:

Positie Piloot RX250+QUIZ+SPRINT+REFLEX+STEP+SLALOM = TOTAAL
1. ANTHONY VAN TRIER 10+10+10+10+6+4 = 50
2. MATTHIAS MAAS 8+8+7+7+9+9 = 48
3. KENNETH GORIS 5+7+6+7+5+10 = 40
4. TOMAS DE BAKKER 9+8+9+2+7+2 = 38
5. THIERRY DE WOLF 6+4+8+1+10+7 = 36
6. STEVEN EGGERMONT 7+2+5+9+8+1 = 32
7. SVEN SELLESLAGHS 4+3+3+5+4+5 = 24
8. NICK NUYTKENS 3+4+4+2+2+6 = 21
9. KRISTOF ZIEGLER 1+1+1+5+3+8 = 19
10. YVO BILS 2+4+2+2+1+3 = 14

Een mooi en origineel concept, met als hoofddoel: Entertainment & Fun, waarbij de mensen van Inkart nog eens hebben bewezen, dat ze weten hoe je een leuk en gezellig event moet organiseren. Het is ook al bevestigd dat er een volgende editie komt, dus voor diegenen die niet konden komen, grijp je kans!

Inkart Super Stars 2015 - podium

Inkart Super Stars 2015 – podium

Inkart Super Stars 2015 - podium

Inkart Super Stars 2015 – podium

Proficiat aan de podiumbeesten Anthony Van Trier, Matthias Maas en Kenneth Goris.

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.