24u van FKI

FKI logo

FKI logo

Afgelopen weekend werd in First Kart ‘Inn (Machelen, BE) de jaarlijkse 24 uren wedstrijd gehouden, voor vele toppers uit het wereldje dé wedstrijd van het jaar.

Heel wat Belgische toppers zakten opnieuw naar FKI af om er deze race af te malen, in 22 verschillende deelnemende teams.

24u FKI 2015 - piloten

24u FKI 2015 – piloten

De eerste verrassing viel meteen al tijdens de briefing; omdat FKI reeds hun 20ste verjaardag kon vieren werd de race met een uurtje uitgebreid, en werd het dus een 25u-wedstrijd ipv. 24u!
Iedereen leek blij met een ‘gratis’ extra uurtje, al betekende dit natuurlijk ook hier en daar een andere stintverdeling.

De weermannen leken het aanvankelijk opnieuw verkeerd te hebben, want ook al was er de hele tijd sprake geweest van slecht weer, het zonnetje scheen, en onder een klare (en droge) hemel werd de race op gang geschoten. De wolken leken het circuit te mijden, maar kort na middernacht gebeurde het dan toch; lichte druppels waren een voorbode van een ware wolkbreuk enkele minuten later!

Niet alleen de piloten, maar ook de karts leken er niet op voorzien. Wanneer de wateroverlast te groot werd begaf het grootste deel van de karts het, en de organisatie kon niet anders dan de rode vlag te zwaaien en de race tijdelijk stil te leggen.
Een klein uurtje later was het ergste voorbij, en kon de race terug verdergezet worden. De onderlinge verschillen tussen de teams werden zo goed mogelijk hersteld, en er werd verder gereden alsof er niets gebeurd was.

Het bleef vervolgens droog tot een uurtje voor het einde. Het 25e ‘extra uurtje’ werd verwelkomd door een nieuw wolkbreukje, en al glijdend werd de etmaalrace afgerond.

Winst ging naar team BlueStar Kinepolis 1, die de leiding de hele 25 uren behouden had, na in de eerste ronde de kop overgenomen te hebben van TT FSA team dat de pole gepakt had. Laatstgenoemd team finishte uiteindelijk ook op een mooie 2e plaats, voor het team dat op voorhand torenhoge favoriet was, maar die hoge verwachtingen uiteindelijk niet kon inlossen; Hola Lulu Racing.

Filmpje van de start en de eerste rondes, gefilmd door Jeroen Vatlet (The Optimists, gestart op P3):

24u FKI 2015 - resultaat

24u FKI 2015 – resultaat

P1. BlueStar Kinepolis 1: Mathias Grooten, Ruben Boutens, Jan De Winter, Yoan Médart, Grégory Laporte, Robin Borremans
P2. TT FSA: Arnaud Teuwen, Kevin Vandenhoeck, Kris Cools, Andy Gaban, Johan Huygens
P3. Hola Lulu Racing: Matts Breckpot, Sébastien Lamarque, Giovanni Baccellieri, Amandio Costa Paz, Mathieu Huls, Cédric Wauters

24u FKI 2015 - podium

24u FKI 2015 – podium

Proficiat aan de frontrunners!

De top 3 en de top 6 bleken uiteindelijk vrij afgescheiden.

We zagen opnieuw een race van heel hoog niveau, en het grillige weer zorgde voor wat extra spektakel. Op het natte waren het duidelijk de specialisten die het extra verschil konden maken.

Meer details etc. lees je op ons forum en op Facebook.

We horen van sommigen dat ze nu al aftellen naar volgend jaar!

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

1 Response

  1. Bedankt voor deze leuke reportage. Noteer alvast in jullie agenda’s : 23 & 24 april 2016…met wie weet NOG een (grotere?) verrassing…maar dat is nog HELEMAAL niet zeker…maar we hebben al een groot(s) idee.

    Dimitri

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.