Copa Brasil de Kart Indoor 2015

In het weekend van 2 en 3 mei werd in Brazilië het nationale kampioenschap indoorkarting verreden.
Plaats van het gebeuren was Kartódromo Internacional de Volta Redonda, één van de betere Braziliaanse circuits, een kleine 100 km van Rio de Janeiro.

Het kampioenschap vindt al 5 jaar op rij plaats, en is telkens een succes.

Meer info vind je hier: copabrasilkartindoor.com.br

Copa Brasil de Kart Indoor 2015 - deelnemers

Copa Brasil de Kart Indoor 2015 – deelnemers

In de lichtste (en zwaarst bevochten) gewichtsklasse etaleerden Humberto Rubin en Fábio Konrad hun snelheid, en werden na een weekend vol spannende races respectievelijk kampioen en vice-kampioen.
Deze twee piloten zijn geen onbekenden in de internationale scene ook, en deden al meermaals mee aan het Kart World Championship.
Konrad stond na de kwalificatiereeksen pas 13e algemeen, na twee tegenvallende resultaten in de eerste races, terwijl Rubin ook toen al aan de leiding stond.
Konrad kon met een ijzersterke halve finale en finale (die hij wist te winnen) nog opklimmen in het klassement, maar niet genoeg om Rubin nog bij te halen. Als derde mocht Bruno Alter mee op het podium.

Rubin won in 2014 ook al de klasse voor de middengewichten. Daar stond hij na de kwalificatiereeksen nu derde, maar wist met een sterke halve finale en finale zich ook in die klasse opnieuw tot kampioen te kronen, voor Guilherme Kaiuca en Yuri Orlandini.

Bij de zwaarste klasse ging de winst naar Elias Kaiuca, voor Abel Carvalho en Leandro Ahmed.

Copa Brasil de Kart Indoor 2015 - podium

Copa Brasil de Kart Indoor 2015 – podium

Copa Brasil de Kart Indoor 2015 - winnaars

Copa Brasil de Kart Indoor 2015 – winnaars: links Elias Kaiuca (winnaar heavy klasse) en rechts Humberto Rubin (winnaar lichtgewichten en middengewichten, en van de superfinale)

Er was ook nog een kampioenschap voor teams, dat gewonnen werd door team RKC.