8u van Bilzen

8u Bilzen 2015 - affiche

8u Bilzen 2015 – affiche

In Bilzer Karting werd gisteren een 8-uren wedstrijd gehouden. Al snel was de race volzet, en 14 teams zouden strijden voor de overwinning.
Een goeie oefening voor de jaarlijkse 12-uren wedstrijd die begin september verreden wordt. Bij mooi weer wordt er op beide races ook gebruik gemaakt van het stuk outdoor piste.

De hotlap-qualify was om 13u00, de race zelf liep van 13u30 tot 21u30. Minimumgewicht was 80 kg, en er moesten 7 pilotenwissels en 7 kartwissels gebeuren.

In de hotlap-qualify konden de thuisrijders van Acuity racing beslag leggen op de pole position. Na een anderhalf uur racen kwam de pace-kart op de baan en werden alle verschillen geneutraliseerd. Er werd besloten om de poorten toe te doen en zodoende enkel nog het indoor stuk van de piste te gebruiken. Het begon al licht te druppelen, de hemel zag er te dreigend uit en er werd gevreesd voor nog meer regen.
Pas een 3-tal uur voor het einde van de race werden de poorten opnieuw open gezet, en kon er weer op de volledige piste gereden worden. Opnieuw pace-kart dus, en opnieuw werden de verschillen geneutraliseerd. Het ene team haalde daar natuurlijk al meer voordeel (of minder nadeel) uit dan het andere.

Zowat halverwege de race leek die al min of meer in z’n plooi te liggen, met het bekende Traxxis team resoluut op kop.

De leiding gaven ze niet meer af, en konden ze nog uitbouwen tot 2 rondes.

8u Bilzen 2015 - podium

8u Bilzen 2015 – podium

Proficiat aan de winnaars! Traxxis: Christophe Verhoeven (die vlak voor het terug opengaan van de poorten ook nog een indrukwekkende fastest lap van de race pakte), Stefan Verhofsté, Nick Van Ostade
Team ‘De Zalmkes’ (Thomas Zels, Yoeri Van der Gucht, Romano Franssen, Yoan Médart) werd tweede, voor de jonge garde in ‘LG Team’ (Tristan Földesi, Gianni Di Franco, Logan Sougné, Jonathan Berben).
Ook de volgende plaatsen werden bezet door gekenden in het wereldje (en al zeker in Bilzen); achtereenvolgens Project racing (Mats de Jong, Jelle Soeffers, Sebastiaan Vanschoonwinkel, …), KMX, Acuity en STLK.
Hekkensluiters waren de teams van Apex Kart Club, die hun best doen om progressie te boeken!

Als speciale extra prijs krijgen de winnaars trouwens een gratis deelname aan een 100 miles wedstrijd in Genk.

8u Bilzen 2015 - resultaat

8u Bilzen 2015 – resultaat

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.