Deprecated: Function create_function() is deprecated in /webserver_roots/kartzone.be/wordpress/public_html/wp-content/plugins/related-posts-widget/related-posts.php on line 258
8 uren Dino Run - Goodwill Karting Olen - Kartzone.be

8 uren Dino Run – Goodwill Karting Olen

Affiche 8 uren Dino run

Affiche 8 uren Dino run

Zaterdag 6 juni organiseerde Goodwill karting Olen hun eerste endurance race met een vloot nieuwe Dino karts. Een goede voorbereiding voor de piloten die de 24u er deze zomer op 8-9 augustus gaan rijden en meteen ook een goede test of de karts het wel zouden uithouden.
Uiteindelijk 9 teams aan de start. Enkele teams moesten afzeggen op het laatste moment. Het goede weer zal daar misschien wel voor iets tussen zitten.
Na 20 minuten kwalificatie stond oud-eigenaar Auke op pole voor Kwik & Flipke.
Polesitter Auke Meijer voor Kwik & Flupke

Polesitter Auke Meijer voor Kwik & Flipke

De start van de race verliep vlekkeloos en na een paar uur waren er toch al enkele technische mankementen geweest aan de karts. Bij de meeste allemaal aan de voorwielen. Eerst dacht men dat het de fusees waren die het aan het begeven waren maar na verder inspectie kwam het aan het licht dat het de lagers waren van de voorwielen. Het bleef over de hele 8u race bij een 10 karts die hier last van hadden en er wordt voor de aankomende 24u een oplossing gezocht voor het probleem.

Ondertussen waren er 2 top teams boven uitgekomen die op het einde van de race nog steeds op minder van een ronde van elkaar zaten. The Dutch Value (Ruben Boutens, Rico Haarbosch en Corné Snoep) wist toch aan het langste eind te trekken en ging met de overwinning lopen voor Law Racing (Kevin Lemmens, Mathias Grooten, Nikki Swannet en Lawrence Ferenczi). Een ronde later kwam gelegenheidsformatie ‘FoxyZalmCU@Traxxis’ (Mats de Jong, Nick Van Ostade, Stefan Verhofsté en Thomas Zels) over de finish, en zij vervolledigden het podium.

Op het einde waren enkele teams nog hotlaps aan het doen, en de snelste ronde ging uiteindelijk naar Law Racing, die enkele duizendsten (!) sneller waren dan FoxyZalmCU@Traxxis (snelste ronde van Law Racing op onderstaande foto van de uitslag klopt jammer genoeg niet).

Volledig resultaat:

resultaat 8 uren Dino run

Resultaat 8 uren Dino run

1. The Dutch Value
2. Law Racing
3. FoxyZalmCU@Traxxis
4. Kwik & Flipke
5. RMK
6. STLK
7. Flipke & Kwik
8. Ben Fresh
9. GWK

Podium 8 uren Dino run

Podium 8 uren Dino run

You may also like...

4 Responses

  1. malis164 says:

    Correctie top 3 zaten in de dezelfde ronden. Dit is nog aangepast na finish, in totaal waren er dus 608 rondes gereden voor de top 3.

  2. fjo says:

    Het was misschien even verwarrend omdat Law racing hun transponder de laatste 10 minuten van de race 2 keer niet aantikte. P1 The Dutch Value en P2 Law racing zaten inderdaad in dezelfde ronde maar P3 zat net 1 ronde meer achter dan P2.

  3. fjo says:

    Ahja oops 😀

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.