Deprecated: Function create_function() is deprecated in /webserver_roots/kartzone.be/wordpress/public_html/wp-content/plugins/related-posts-widget/related-posts.php on line 258
BiteMedia Cup 2014-2015 - Kartzone.be

BiteMedia Cup 2014-2015

kartcentreroosendaalAfgelopen zondag was het de finale van de BiteMedia Cup in Kart Centre Roosendaal (NL). 10 races lang bevochten teams van 4 piloten elkaar gedurende telkens een 2u-durende race, op het scherpst van de snee.
De BiteMedia Cup is dus een teamkampioenschap dat al enkele jaren loopt in Roosendaal, en ondertussen steevast het gros van de sterkste piloten uit Zuid-Nederland aantrekt.

Er wordt gereden in twee verschillende klasses, die elk op een andere dag rijden. De finaledag was wel voor iedereen hetzelfde.
Klasse 1 is de absolute top, en Klasse 2 is de ‘opstapklasse’, waar de nieuwe teams in aantreden en de kampioenen vaak uit promoveren naar de eerste klasse.

De tekst die Corné (van KCR) schreef op KCR.nl:

Snap-On en Ultra Racing de Kampioenen!

Zondag was een topdag! De grote Finale van de BiteMedia Cup stond op het programma en de nodige spanning was aanwezig, want er moest nog flink worden gestreden om de laatste punten.

We startte met de 2e Klasse, zij waren mooi op tijd aanwezig en zodoende konden we lekker op tijd starten met de kwalificatie. De kwalificatievorm was nieuw dit jaar; elke rijder van het team moest een one lap kwalificatie rijden en alle 4 de tijden werden bij elkaar opgeteld. Dus een eerlijke teamprestatie als kwalificatie.

Klasse 2:

Overall won Ultra het met slechts 4 punten verschil van IKM die een uitstekend seizoen reden. 2Go4Speed werd toch nog knap 3e voor de Outdoor Ladies. De 5e plaats was voor Jamming die een prima seizoen reden net als de jonge dames. De Silver Arrows zakte toch nog wat weg naar P6, maar ze mogen tevreden zijn hoor. Simages had misschien gehoopt op meer, maar de verschillen waren klein: plaats 7 algemeen. Zo waren er meer hoor, P&A kende een mooi seizoen en JINN dus met ups en downs. REMA was een klein beetje teleurstellend, dat kwam ook door het beetje training wat er dit jaar minder in zat dan afgelopen jaar. Zonde hoor… Van Alles Wat werd 12e voor van Brandend Rubber die maar 2 races reed en achter Power Racing die helaas afhaakte gaandeweg het seizoen.

Klasse 1:

Snap-On werd overtuigend Kampioen en VDH was sterk de beste van de rest. Plaats 3 algemeen ging naar Outdoor Racing die nog even de nodige punten verzamelde tov vd Grift & Co. Time Attack werd 5e algemeen, wat een prima seizoen! De lazy monky’s finishte algemeen 6e en ik denk ook wel een plek waar ze als team hoorde te staan. Blije Bakkes waren prima op dreef dit jaar, plaats 7 is sterk. Traxxis waren er niet atijd maar de sympathieke Belgen scoorden de nodige punten welke goed waren voor plaats 8. Work in progress kende een moeilijk seizoen: P9… Rama werd 10e en ZeeBra hadden de ballen om gewoon in de 1e Klasse te stappen, respect jongens! Plaats 11 was hun deel.

Wat een top seizoen, de transfer carousel is al in volle gang, wij zijn benieuwd naar de samenstellingen van de teams. Er zijn al veel nieuwe teams voor komend seizoen. We starten in oktober…

Samengevat:

Klasse 2:
P1. Ultra
P2. IKM
P3. 2Go4Speed

Klasse 1:
P1. Snap-On (Ruben Boutens, Rico Haarbosch, Patrick Bakker, Lorenzo Stolk)
P2. VDH (Mellanie Motz, Mike Bartelen, …)
P3. Outdoor Racing (…)

Naast het team van Traxxis waren er ook nog enkele Belgen van de partij zoals Mats de Jong, Christophe Verhoeven en Mathias Grooten die bij bepaalde teams voor versterking zorgden (sommigen slechts sporadisch).
Voor de rest bestond het veld voornamelijk uit de top van de Nederlandse karters.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.