BlueStar (PRO) en Autobedrijf Naessens (FUN) winnen unieke straatrace te Sint-Eloois-Winkel

Kart Events Belgium - logo

Kart Events Belgium – logo

Kart-events.be is gekend als martkleider in het organiseren van outdoor races op externe locaties. Hun race in Sint-Eloois-Winkel is de enige echte straatrace die nog bestaat, waarbij er op de openbare weg gereden wordt, rond de plaatselijke brandweerkazerne. De meeste andere races gaan door op pleinen of parkings. Een deel van het dorp wordt speciaal voor dit evenement afgezet en dit leidt tot een zeer unieke ervaring.

Op 12 juli werden er 2 wedstrijden georganiseerd. In de voormiddag/vroege namiddag was de wedstrijd toegankelijk voor alle bedrijven, verenigingen, sportclubs, vriendenkringen, … Binnen deze wedstrijden waren 2 groepen aanwezig. Enerzijds de PRO drivers (gevorderde piloten, reden op een op minimum gewicht van 75kg), anderzijds FUN drivers (teams die echt zuiver voor het plezier rijden).
Bovendien was er 1 kartwissel voorzien tijdens de tankstop (een primeur tijdens dit soort races), en waren er 3 verplichte pilotenwissels.

In de late namiddag werd het West-Vlaams kampioenschap voor brandweerkorpsen verreden.

In de voormiddag werd het al al snel duidelijk dat er een zeer competitief deelnemersveld aanwezig was. Het was het team van LRT (Mats Breckpot, Sébastien Lamarque, Erin Parijs) die vanop de pole konden vertrekken. Door een tijdelijke wijziging in het parcours (omwille van een incident werd een deel van het parcours wat omgevormd waardoor het circuit er sneller bij lag), konden heel wat teams in 1 enkele ronde een zeer scherpe tijd neerplaatsen. BlueStar had hier echter helaas niet van kunnen profiteren en moest noodgedwongen starten op plaats 15.

De race bleef op enkele druppels na droog. LRT bleef autoritair aan de leiding, maar in de achtergrond was het duidelijk dat BlueStar aan een sterke opmars bezig was. Vooral Grégory Laporte reed een ijzersterke stint en loodste het team in geen tijd naar P2. Mathieu Huls reed een zeer sterke finale en kon als eerste over de finishlijn rijden. Een verdiende P1, al zaten P2 en P3 maar op een handvol seconden.

Top 3 PRO klasse

Sint-Eloois-Winkel: podium PRO klasse

vlnr.: LRT, BlueStar, Ostend GP

  • P1. Bluestar Racing (Grégory Laporte, Bastien Cabrera, Mathieu Huls)
  • P2. LRT (Erin Parijs, Sébastien Larmaque, Matts Breckpot)
  • P3. Ostend Grand Prix (Michiel Gruyaert)

BlueStar pakt dus net als vorige week de overwinning tijdens een ‘streetkarting’ race, weliswaar in een andere bezetting.

Extra vermelding voor de piloot van Ostend GP die op P3 eindigde – hij reed de race volledig op z’n eentje. Sterk!

Het team van Kartzone.be (opnieuw dank aan de mannen van Traxxis) eindigde op een 7e plaats. Met de eerste kart verloren ze wat kostbare tijd, maar met de tweede kart waren ze wel mooi bij de snelsten op de piste – enkel de uiteindelijke winnaars waren nog net iets sneller! Lees hun verslag hier.

In de achterhoede werd er onder de FUN teams onderling ook nog hard gestreden. Daar zag het podium er na 4 uur alsvolgt uit:

Top 3 FUN klasse

  • P1. Autobedrijf Naessens
  • P2. Team Nitro
  • P3. Moyaert BVBA

Volledige resultaat van de race volgt binnenkort…

Lees meer op ons forum, waar er ook on board filmpjes te vinden zijn van enkele piloten.

Foto’s zijn er terug te vinden oa. op de Facebook van Luc Hebbrecht, waarvoor dank!

You may also like...

1 Response

  1. een schitterende ervaring was het voor ons team , dat voor de eerste keer meedeed. Beetje pech gehad met onze eerste kart maar na de wissel hadden we een sterkere waardoor we toch nog twee plaatsen konden naar voren opschuiven. Zo zie je maar dat je ook een beetje geluk moet hebben met de techniek, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Dikke proficiat voor de schitterende organisatie! We gaan nog terugkomen!

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.