Deprecated: Function create_function() is deprecated in /webserver_roots/kartzone.be/wordpress/public_html/wp-content/plugins/related-posts-widget/related-posts.php on line 258
British 24 hour in Teesside (UK) - Kartzone.be

British 24 hour in Teesside (UK)

Dit weekend werd op het karting circuit van Teesside de “British 24 hour” verreden. Beter bekend als de grootste 24u wedstrijd in het Verenigd Koninkrijk.

Er namen niet minder dan 63(!) teams deel aan deze wedstrijd verdeeld over 4 klasses (Standard Hire, Club Hire, Clubman, Pro).

Een mooie preview van de race valt te lezen op The Karting Odyssey, de blog van Andrew Duff: klik.

De verschillende klasses rijden door elkaar, en er werd gestart met een Le Mans Start.

British 24hr - Le Mans start

British 24hr – Le Mans start

Een filmpje van de start (Facebook van Adam Willis):

En van een andere hoek (Facebook van James Shrimpton):

British 24hr - start

British 24hr – start

Het team MS Soco Select ging uiteindelijk dominant met de overwinning aan de haal bij de privé karts. Ze wonnen met maar liefst 11 ronden voorsprong op hun dichtste concurrenten. De overige podiumplaatsen gingen naar Offline racing en MS JSR, respectievelijk op P2 en P3.

British 24hr - foto mbv. drone

British 24hr – foto mbv. drone

In de Clubman klasse was de overwinning voor Alverstone autos, zij hadden 3 rondes marge op DWS die op P2 in hun klasse eindigden. Op het laagste schavotje vinden we Offline 2 terug, zij eindigden slechts op 16 seconden van P2!

In de Club Hire klasse (de grootste (en voor velen belangrijkste) klasse, met de gewone huurkarts) won het team van Corporate Chauffeurs 1 met slechts 2,8s (!) voorsprong voor het team van Northampton Maidens en CD31. Het team op P1 (Russell Endean, Jonny Spencer, Bradley Philpot en Ryan Lindsay, niet allen onbekenden in het wereldje ;)) wist deze overwinning op hun naam te schrijven, ondanks dat ze ‘s nachts 6 minuten verloren door een afgebroken wiel. Hun tweede team werd overigens knap 4de na een moeizame start met een mindere kart.

British 24hr - Club Hire - P1 - Corporate Chauffeurs 1

British 24hr – Club Hire – P1 – Corporate Chauffeurs 1

British 24hr - Club Hire - Corporate Chauffeurs

British 24hr – Club Hire – Corporate Chauffeurs

In de traagste klasse won SM Racing voor JLP A en Teesside JNRS, zij hadden op het einde amper 14,8s marge om hun podium veilig te stellen.

Volledig resultaat (bron), enkel top 25 hieronder:

British 24hr - result

British 24hr – result

Jammer genoeg nergens Belgische teams (of piloten) aan de start dit jaar, al twijfelden sommigen een tijdje. Misschien in 2016!

British 24hr - article

British 24hr – article

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.