24u Karting van Francorchamps

24h Spa-Francorchamps

24h Spa-Francorchamps

Na een dubbele etmaal race onder zomerse weersomstandigheden won het team Modave Racing – PPS met Paoleschi-Caprasse-Delvenne-Franssen-Bollen een derde opeenvolgende keer de 24u Karting van Francorchamps. De ploeg van Les Petits Bouchons (Halmes-Halmes-Cahay-Solheid-Schmidt) waren de beste in de PGK-Z terwijl na een intense strijd, de klasse van de Twin werd gewonnen door het team GP Coppola Roof Racing (Muraille-Breckpot-Lamarque-Bourdouxhe-Lesso-Thriskos).

De zon was alom tegenwoordig, we kregen warme momenten, veel toeschouwers, 54 teams aan de start (en dus meer dan 290 rijders) en een boeiende koers om volgen: de 24 Uren Karting van Francorchamps hadden zo alle ingrediënten in huis voor een succesvol weekend!

Dankzij een tijd gezet door Maxime Delmotte, vertrok het team van JCL Driving (Detrait-Delmotte-Monseur-Ney-Petralia-White) vanop de pole maar zij moesten de leiding al snel uit handen geven na de aanval van Olivier Palmaers, aan het stuur van de kart van Team MRK (Do-Houbben-Palmaers-Kint). Even later was het dan Julien Colette die het Télépro Racing Team (De Maeyer-Nethen-Boonen-Colette-De Maeyer-Crisner) aan de kop van de wedstrijd bracht. De strijd was goed en wel begonnen!

finish van Modave

finish van Modave

Naarmate de uren verstreken hadden de warmte, technische incidenten en aanrijdingen op de piste hun invloed op het klassement. Discreet begonnen aan de race, werkte het team Modave Racing – PPS zich langzaam op in de hiërarchie om bij het vallen van de nacht de leiding in handen te nemen. Met de ervaren Fabio Paoleschi als kapitein en de jongeren Kevin Caprasse, Simon Delvenne, Romano Franssen en Cédric Bollen zouden zij de perfecte prestatie afleveren en zo een derde opeenvolgend succes behalen voor dit team, de achtste overwinning al voor Fabio Paoleschi, die opnieuw zijn eigen record scherper stelt.

Hun voornaamste rivalen waren de leiders van de zaterdagavond, GP United Pro, maar die moesten al snel het onvermijdelijke onder ogen zien: ze waren niet opgewassen tegen de titelverdedigers die onherroepelijk hun voorsprong verder uitbouwden. Eddy Rifflart, Olivier Montulet, Cédric De Meurers, Bruno Tortora en Marc Lehmann hadden echter niets om zich over te schamen met deze tweede positie.

Voor de ereplaatsen waren er meerdere gegadigden. De Spanjaarden van SNR Karting Rivas Madrid gingen ’s nachts van de baan en de houders van een voorlopige podiumplaats op zaterdag, zagen zo hun tot dan toe mooi gereden koers teloor gaan. Voor Télépro Racing Team, waren het mechanische problemen die rallyman Julien Colette en zijn ploeggenoten afremden. Nog erger was het voor de formaties MRK Team, Vedeka en Noun Racing, die alle drie tot opgave werden gedwongen. Bij EM Racing 1 kon de ploeg van Vanlerberghe-Leire-Jamoye-Bauloye-Goris enkel door gebruik te maken van de reservekart (een mogelijkheid voorzien in het reglement) tot de aankomst raken, nadat hun motor stuk ging. Deze reservekart was echter niet zo krachtig en dus zag het vijftal de Spanjaarden van SNR Karting Rivas Madrid (Burillo-Vasquez-Almela-Gomez-Escrihuela-Martin-Checa-Fontan) hun de laatste podiumtrede uit handen nemen, op sle! chts 5 minuten voor het zwart-wit geblokt viel… Maar omdat ze de toegestane brandstofhoeveelheid voorzien voor deze 24u hadden overschreden, werden de Spanjaarden bestraft en was het opnieuw EM Racing 1 die de derde eindplaats recupereerde.

Les Petits Bouchons

Les Petits Bouchons

Les Petits Bouchons winnen in PGK-Z

Als een echte race in de race zag de klasse PGK-Z (identieke karts met een versnellingsbak) de overwinning van het team Les Petits Bouchons van Thierry Halmes, Jérôme Halmes, Grégory Cahay, Ludovic Solheid en Gérard Schmidt. Hun tegenstanders kenden hun deel van de problemen (van de baan, aanrijdingen, technische moeilijkheden…) en het was uiteindelijk de ploeg van JCL Driving (Detrait-Delmotte-Monseur-Ney-Petralia-White) die tweede eindigde voor Last Minute Racing (Gulisano-Gulisano-De Busser-Mertens-Vercammen-Vermeulen-Verhoste).
JCL Driving kon daarmee echter hun pole, behaald in de kwalificatiesessie, niet verzilveren.

GP Coppola Roof Racing

GP Coppola Roof Racing

GP Coppola Roof Racing in de sprint bij de Twin

Wat een gevecht! Gedurende vierentwintig uren zagen we een hallucinante strijd in de categorie van de Twin. Op zondagmorgen, rond de aperitief, zagen we de drie leiders gegroepeerd binnen de 10 seconden. Als men zo dicht bij elkaar rijdt dan kan elk detail zijn belang hebben. Het omgaan met het verkeer, de strategie, de eventuele bestraffingen, de kleine aanrijdingen of een overdreven snelheid onder gele vlag… al deze elementen werden in rekening gebracht toen twee uur voor de aankomst, de eindsprint werd gelanceerd met drie ploegen die nog altijd in dezelfde ronde zaten.

Het werd uiteindelijk het team van GP Coppola Roof Racing, die ook al op de pole waren gestart van de Twin, die de grootste medaille in de wacht sleepten dankzij Olivier Muraille, Matts Breckpot, Sébastien Lamarque, Lionel Bourdouxhe, Mario Lesso en Dimitri Thriskos. De laureaten van de editie 2014 in de categorie Twin, de formatie van De Mévius Motorsport 1, kwam nog dichtbij een tweede opeenvolgende overwinning. Maar ook nadat zij alles hadden gegeven moesten Ghislain de Mévius, Jonathan Verhoeft, Jérémy Peclers en Antoine Del Marmol zich deze keer tevreden stellen met de zilveren plak. I-Logics Racing Team, die reden een fantastische inhaalkoers vanuit de 37ste startpositie nadat ze een moeilijk wedstrijdbegin kenden. Hoe dan ook, Benoit Visnovsky, Nicolas Bever, Amaury Redant en Amandia Costa Paz stonden bij de favorieten genoteerd en ze gaven present met een plaats op de kleinste trede van het podium.

Ondanks een sterke eindfase strandde de clan van De Mévius Motorsport 2 met Adelin Philippe, Edouard Chevalier, Jérôme Farinaux en Arnaud Teuwen net aan de voet van het podium. Achter hen zagen we wat waarschijnlijk het exploot van deze 24 Uren was: het koppel Esmée de Vilder en Filipe Vieira, op de Kodokan kart van de Vilder-Vieira, ging een serieuze uitdaging aan en reden deze 24 uren slechts met z’n tweeën. En zij haalden het einde, met een ongekende brio want ze eindigden in de top 5 van de fel bestreden Twin klasse. Daar nemen we onze pet voor af!

Het duo ging in de top 10 voor aan de teams Maison Patzé Graficko (Detry-De Saeger-Leburton-Verraleweck-Van Impe), LCDK Racing Team 1 (Baucher-Charlier-Mary-Preux-Raulier), Tys Design (Huls-Huls-Vatlet-Leenders-Jevenois-Gaban), GP United 2 (Denooz-Genicq-Casciaro-Germis-Dejardin) en Lio Racing Team (Hansart-Hansart-Neefs-Sanclamente-Chevremont-Groten). Na een uitstekende start en nadat ze lang in de top 3 vertoefden, misten de meiden van Girls for Belgium slechts nipt het doel dat ze zich hadden gesteld: eindigen binnen de eerste tien. Maar net als de meeste andere teams beloofden Jessica Van der Perren, Selina Belneger, Sabrina Vancheri en Erin Parijs nu al dat ze zullen terugkeren in 2016. Ja, de 24 Uren Karting van Francorchamps zijn echt een niet te missen evenement geworden!

Klassement 24u Karting Francorchamps 2015

Privé Karts: 1. Modave Racing – PPS (Paolesshi-K.Caprasse-Delvenne-Franssen-Bollen), 1563 r.; 2. GP United Pro (Rifflart-Montulet-De Meurers-Tortora-Lehmann) + 13 r.; 3. EM Racing 1 (Vanlerberghe-Leire-Jamoye-Bauloye-Goris) +64 r.; 4. SNR Karting Rivas Madrid (Burillo-Vasquez-Almela-Gomez-Escrihuela-Martin-Checa-Fontan) + 65 r.; 5. Télépro Racing Team (De Maeyer-Nethen-Boonen-Colette-De Maeyer-Crisner) +85 r.; enz. (10 geklasseerd)

PGK-Z: 1. Les Petits Bouchons (Halmes-Halmes-Cahay-Solheid-Schmidt) 1541 r.; 2.JCL Driving (Detrait-Delmotte-Monseur-Ney-Petralia-White) +35 r.; 3. Last Minute Racing (Gulisano-Gulisano-De Busser-Mertens-Vercammen-Vermeulen-Verhoste) +44 r.

Twin: 1. GP Coppola Roof Racing (Muraille-Breckpot-Lamarque-Bourdouxhe-Lesso-Thriskos) 1488 r.; 2. de Mévius Motorsport 1 (de Mévius-Verhoeft-Peclers-del Marmol) + 2r.; 3. I-Logic’s Racing Team (Visnovsky-Bever-Redant-Costa Paz) +3 r.; 4. de Mévius Motorsport 2 (Philippe-Chevalier-Farinaux-Teuwen) + 4r.; 5. Kodokan De Vilder-Vieira (de Vilder-Vieira) +8 r.; 6. Maison Patzé Graficko (Detry-De Saeger-Leburton-Verraleweck-Van Impe) + 10 r.; 7. LCDK Racing Team 1 (Baucher-Charlier-Mary-Preux-Raulier) + 12 r.; 8. Tys Design (Huls-Huls-Vatlet-Leenders-Jevenois-Gaban) + 15r.; 9. GP United 2 (Denooz-Geni! cq-Casciaro-Germis-Dejardin) +20 r.; 10. Lio Racing Team (Hansart-Hansart-Neefs-Sanclamente-Chevremont-Groten) + 20 r.; 11. Girls for Belgium (Van der Perren-Balneger-Vancheri-Parijs) + 21 r.; 12. GP United Winner (Genicq-Bouvier-Morin-Gavafe-Genicq) +22 r.; 13. McChallenge Karting Events (Deburghraeve-Knockaert-Bekaert-Van de Kimmenade-Riheul-Vankeirsbilk) +23 r.; 14. GP-TRT1 (Stordeur-Theysgens-Lurkin-Guilmot-Chicot) +23 r.; 15. Paisse New Generation (Paisse-Paisse-Paisse-Garcia) +26 r.; 16. Bemac Racing (Simonis-Servais-Beulen-Rensonnet-Schener-Vinche) +26 r.; 17. Steam Team (Timmermans-Rottey-Sanders-Hamelrijk-Eeckman-Baele) +30 r.; 18. GP United 1 (Barbillon-Di Franco-Lassance-Barbillon-Gavage-Xhardez) +30 r.; 19. Friends Karting Team 1 (Gubbels-Gubbels-Gubbels-Tassin-Paul-Cremer-Havart) +31 r.; 20. Seni Racing Team (Hanoulle-Van Leer-Rossito-Taymans-Taymans) +32 r.; enz. (41 geklasseerd)

Bijkomende inlichtingen op www.onedaykarting.be
of bij Patrick Van Billoen (+32 475 82 30 20 of 24h2015@isa-be.net)

Foto’s : Kart’im (www.kart-im.com)

Resultaten op MyLaps.com

Nog wat foto’s: moteurs.blogs.sudinfo.be

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.