Klaver4 wint 500 ronden van Zeeland

IKM - logo

IKM – logo

Op zondag 6 september werd opnieuw de jaarlijkse 500-ronden race verreden te Karting Zeeland (ook wel Indoor Karting Middelburg) in Nederland.

500 ronden komt in Middelburg overeen met iets meer dan 6 uren wedstrijd.
Het reglement voorzag dat elk team zowel op 80 kg als op 100 kg moest rijden (verschillende stints), en ook de qualify moest op beide gewichten gereden worden (tijden werden opgeteld). Voor sommige teams was dit niet evident, en moest er tot 45 kg lood meegenomen worden.

De 500-rondenrace is een endurancerace voor teams waarin minimaal 2 coureurs per team moeten deelnemen. Er telt per team geen maximum aantal rijders. Tijdens de race zal er een aantal keer een verplichte kartwissel plaatsvinden. Het team dat als eerste de start-finish lijn na 500 ronden passeert, is het winnende team. Dit team zal overgoten worden met champagne en schitterende prijzen in ontvangst mogen nemen. Iedere rijder dient minimaal 80 kg te wegen. Tijdens de race dient ieder team 2 stints te rijden op 100 kg.

De kwalificatie is 1 ronde op 80 kg en 1 ronde op 100 kg ( 2 verschillende rijders ).De tijden zullen opgeteld worden en dan de gemiddelde tijd zal de startpositie zijn voor de race.

Datum:
Zondag 6 September 2015

Tijd:
Deze slijtageslag zal naar verwachting ongeveer 6,5 uur á 7,0 uur gaan duren.

Aankomsttijd: 10:00 uur
Kwalificatie 10:30 uur
Begin race: 11:00 uur

(bron)

11 teams aan de start.

Pole ging naar Haarbosch Racing na een vrij spannende kwalificatie.

Het was echter Klaver4 dat als eerste de afstand van 500 ronden bereikte en dus aan het langste eind wist te trekken.

Uitslag:
P1. Klaver4 (Patrick Bakker & Danny van Domburgh)
P2. The Dutch Value (Corné Snoep & Ruben Boutens)
P3. Haarbosch Racing (Rico Haarbosch & Lorenzo Stolk)

Penalties waren er zowel voor The Dutch Value (Corné Snoep woog 3 kg te weinig bij het uitstappen) en Haarbosch Racing (blokkeren van de pitstraat).
The Dutch Value lag met meer dan een halve ronde aan de leiding op het moment van hun penalty, en zag hierdoor dus de overwinning door hun vingers glippen. Nadien maakten ze nog een extra pilotenwissel omdat het resultaat hierdoor toch niet meer beïnvloed werd.

Weinig landgenoten aan de start. Guillaume Vandenbroucke had wel een plaatsje bij een team Nederlanders. Zij finishten voorlaatste.

podium 500 ronden van Zeeland

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

4 Responses

1. The Dutch Value says:

“Deze penalties hadden echter geen invloed op het resultaat, aangezien Klaver4 de race won met meer dan 2 rondes voor op de rest.”

Dit klopt niet helemaal, The Dutch Value lag ruim een halve ronde voor op het moment van de penalty en maakte in de laatste stint nog een extra wissel die hun meer dan een ronde kostte, dit hadden ze nooit gedaan als ze geen penalty gehad hadden en waarschijnlijk ook nog steeds aan de leiding hadden gelegen!