Bluestar wint 12h race Hurricane Dolhain Karting

Afgelopen weekend vond de 12h race plaats in Hurricane Dolhain Karting. Voorbije jaren werden er soms 3 van deze 12h wedstrijden per jaar georganiseerd in HDKart. Dit jaar slechts ééntje, op 21 november. Het werd een wedstrijd van hoog niveau. HDKart staat bekend om de kleine kartverschillen, en met 15 teams met heel wat sterke piloten aan de start (waarvan heel wat (ex-)WK rijders) zou het sowieso spannend gaan worden.

Bluestar 1 (Ruben Boutens, Mathias Grooten en Yoan Médart) wisten de overwinning binnen te halen, nadat Yoan ook de pole position veroverd had. Hun jonge garde Bluestar juniors (Tristan Földesi, Guillaume Huls en Bastien Cabrera) maakte het hun desondanks moeilijk gedurende de hele race. Zo lag de top 3 met nog 2 uur wedstrijd te gaan op amper 10 seconden van elkaar. Bluestar 1 wist de laatste stints met enkele goede karts toch een voorsprong van 1 ronde uit te bouwen op de 2e en 3e plaats. De Outsiders (Benjamin Kaivers, Logan Sougné en Thomas Haglestein) zaten de Bluestar juniors op de hielen en finishte in hun bumper als 3e. Het Duitse team KWC 2016 by WRT met onder andere Maximilian Beer, André Lohse en Lars-Ole Jens werd 4e. Enkele rondes later werd Bluestar 2 (Gregory Laporte, Mathieu Huls en Robin Borremans) afgevlagd op de 5e plek.