Yoeri Van der Gucht eindwinnaar van BK Trophy na spannende seizoensafsluiter

Gisteren werd de laatste manche verreden van de BK Trophy op Brussels Kart in Groot-Bijgaarden. Vooraan was alles nog mogelijk, zowel de strijd om de eerste plaats als die om de derde plaats lag nog wagewijd open.

Een wedstrijd van de BK Trophy bestaat altijd uit 1 kwalificatiesessie van 10 minuten, gevolgd door 2 races van 25 minuten. Op de laatste wedstrijddag lag voor de top 4 nog alles open. Bjorn Vermeulen stond aan de leiding maar hij rijdt als mede-organisator (en ex-medewerker te Brussels Kart) buiten klassement.
Voor de overwinning ging het tussen Yoeri Van der Gucht en Kris Cools, waar het verschil voor aanvang slechts 4 puntjes bedroeg. Voor de 3e plaats ging het nog tussen Sander De Baets en Nicolas Leroy, met een verschil van 5 puntjes. Het beloofde dus een spannende finaledag te worden.

Yoeri op de grid

In de eerste race lijkt Nicolas de 3e plek binnen te halen met een overwinning. In de tweede reeks gaat Kris voor de overwinning. Maar hij krijgt af te rekenen met mechanische pech waardoor Yoeri de overwinning kan nemen.

De tweede race beslist dus het volledige seizoen. De 4 protagnositen zitten bovendien in één groep en kunnen (mede afhankelijk van de kart die geloot wordt natuurlijk) het verschil maken op het circuit tijdens de wedstrijd. Nicolas mag op pole vertrekken, gevolgd door Yoeri. Kris start wat verderop, en Sander moet genoegen nemen met een 9e startplek na een mindere kart in de qualify. Kris laat zich niet kennen en probeert met optimistische manoeuvres posities op te klimmen. Hierbij komt Bjorn rond te staan (waarvoor Kris na de wedstrijd wel nog een tijdsstraf kreeg). Bij een volgend moment in de race gaat hij Nicolas, en bij het geharrewar dat ontstaat door een piloot die wil meeglippen kan Sander profiteren en meteen twee piloten inhalen, waaronder Nicolas. Sander nestelt zich de rest van de race in Kris z’n bumper, neemt geen risico’s meer, en eindigt zo de beslissende race als 3e. Yoeri won.

Spannend tot de laatste wedstrijddag! Uiteindelijk trekt Yoeri aan het langste eind en wint hij de BK Trophy 2015. Tweede is Kris Cools (op 16 puntjes) en derde werd Sander De Baets. (Met op zijn beurt slechts 3 punten voorsprong op Nicolas Leroy die verdienstelijk 4e werd.)
De top 3 wint een circuit initiatie met de geprepareerde race-wagen van Carlier.
Willy Vandamme viel ook nog in de prijzen. Hij won de loting om een gratis kartsessie.

Had Bjorn meegeteld in het klassement, dan had hij gewonnen met 9 punten voor op Yoeri. Echter verstaanbaar dat Bjorn buiten klassement gerekend wordt hier. Toch eervolle vermelding waard 🙂

Podium BK Trophy 2015

Finaal klassement na 10 racedagen (20 races):

Brussels Kart Trophy 2015

De eerste 10 races werd de Summer Cup genoemd, de laatste 10 races de Winter Cup.